Ретро завръщане на дамски слънчеви очила

дамски слънчеви очила

Дамските слънчеви очила са големи, квадратни, цветни и много атрактивни. Те подхождат на жените от всяка възраст и имат своята полезност. И все пак, ако сте изправени пред избора на дамски слънчеви очила ще е добре да съобразите някои важни моменти, както и аспектите от модата.

Квадратни, големи и цветни слънчеви очила

И тази година световните дизайнери ни предлагат невероятно разнообразие от стилове, цветове форми, сред един от любимите, на всички аксесоари – дамски слънчеви очила.

Вижте кои модели дамски слънчеви очила остават актуални и какви са новостите:

Водещият тренд са т. нар. очила в стил „Сара Пейлин“, кръстени от американските дизаинери но името на скандолната губернаторка на Аляска. Защото именно тя наложи този нов хит?

дамски слънчеви очила

Класика и стил

Прави ъгли в дамските очила с UV защита, се асоциират с образа на интелектуалеца.

Класически и в същото време актуални, очилата с правоьгьлни рамки подхождат на всеки стил на обличане — както на деловия, така и на по-артистичния. Те са в основата на колекциите на марки кото Miu Miu, Proda и Vogue.

Що се отнася до цветовете – заложете на тъмните оттенъци — на тютюн, кобалт, бордо или с цвят на костенурка.

дамски слънчеви очила

Друг актуален акцент са кръглите очила за слънце

Колкото по-големи и странни са, толкова са по-оригинални. Сред почитателите им са холивудски звезди — от Джони Деп до Манди Мур. Кръгли са формите в колекциите на Lanvin и том Форд.

Ретро слънчеви очила

 

Ретро слънчеви очила

Ретро стилът, влязъл в обръщение благодарение на филма „Закуска в Тифани“ и Одри Хепбьрн, отново е на върха, този път лансиран от Линдзи Лоьн, Сиена Милър и Риано.

дамски очила

Слънчеви очила авиатор

Актуални остават и т. нар. авиаторски модели, които присъстват в колекциите на Gucci, Нидо Boss и Стела Маккартни.

Ретро слънчеви очила

Ретро очила стил Винтаж в яркочервено

Пролетта и лятото ще бъдат много наситено цветни благодарение на моделите на Пол Смит. В сътрудничество със спортния бренд Ookley. Дизайнерът представи колекция в стил Винтаж в яркочервено, оранжево, неоновосиньо, с разнообразни цветни детайли.

слънчеви очила

Метал и злато

Ако сте почитателка на металните рамки, от Gucci ще ви предложат модел в златисто.

Модната марка Bodgley Mischka пък пусна в продажба изискани очила с метални рамки в розово и бежово, украсени с малки златисти или сребристи декоративни детайли.