Пътят към успеха: Как да намерите работа в Англия

работа в Англия

Българите продължават да се интересуват от работа в Англия, но дали тя е пътят към успеха:

Как да намерите работа в Англия

Много хора мислят да променят мястото си на пребиваване, но не всеки е готов да премине от мисли към действие, да събере багажа си и да отиде в далечни страни, да търси работа в Англия.

Мъгливият Албион привлича хора от цяла Европа с необятни перспективи и прилична заплата. Но толкова лесно ли е да намерите работа в Англия?

Намиране на работа в Англия

Намирането на работа в Англия без работна виза и диплома от британски университет не е толкова трудно или почти е невъзможно. И, все пак, ако сте се озовали в британската столица без обаждане за работа и местна диплома, имате варианти. Може да получите право на работа, ако имате студентска виза (тя ви позволява да работите до 20 часа седмично), ако имате брак с поданик на страната или други правни основания.

Заетостта във Великобритания, без подходящо право на работа е незаконна и може да доведе до много сериозни последици, включително депортиране и маркиране на ограничения за влизане в страната до 10 години. Всеки работодател, провеждащ интервю, е длъжен да се допита до кандидата за правото му на работа във Великобритания.

Наличието на английско образование не е толкова важно, колкото, например, „местният“ опит. Има много чуждестранни висшисти, но предимството е както познаването на езика, така и работния опит в правилната област. Следователно, понякога най-доброто решение може да бъде временен безплатен стаж във фирма в желаната специализация (стаж, наемане на работа).

Лесният метод за намиране на работа в Англия

  1. Гледане на деца. Работата като детегледачка е една от най-популярните за начини за намиране на работа в Англия. Този начин на печелене на пари може лесно да се комбинира с обучение, особено ако имате студентска виза, която ви позволява да работите определен брой часове седмично.
  2. Продавач-консултант в магазин в бутик. Не толкова популярна позиция, колкото бавачка, но също така много често срещана. Много лондонски бутици наемат и чужденци с говорим руски език, за да опростят комуникацията с руските туристи, които са много.

Трудно е да се намери престижна работа в Лондон. Асистент по продажбите е една от най-лесните работи. Въпреки този факт, обаче служителите имат много изисквания. На първо място, те обръщат внимание на опита, особено в Англия. Второ, идеалното ниво на владеене на английски език. „Да дойдеш от улицата в бутик и да кажеш, че искаш да работиш“, за тях не е достатъчно. Тук трябва или да се свържете с агенцията, или да потърсите работа чрез приятели, или да имате късмет.

  1. Екскурзовод – тур водачите в Англия винаги са търсени. За да започнете, работа като екскурзовод, трябва да имате богат опит и познания с историята на страната. С течение на времето много водачи започват да се занимават с частна практика – тук вашето име и препоръки на туристите вече ще работят за вас. Но, разбира се, в Лондон конкуренцията в тази област е много висока. Следователно, за да станете професионалист, трябва да бъдете общителни и най-важното – перфектно да изследвате града.

Трудният метод за намиране на работа в Англия

По-дългият път към намиране на желаната престижна работа в Англия е да получите британска университетска диплома. Шансовете на завършилите университети във Великобритания да намерят престижна работа са много по-високи от тези на студенти от други европейски образователни институции. За това обаче ще трябва да се плати значителна сума: минималните разходи за обучение в Лондон са 6 хиляди паунда годишно.

Няколко практични съвета при търсене на работа в Англия
  1. Научете английски език – това е първото нещо, на което потенциалният работодател ще обърне внимание, независимо от свободната позиция. Във всяка агенция, това ще е първото, което ще изискват от вас.
  2. Започването търсене на работа, чрез агенция за работа. Методът, чрез реклами във вестници и сайтове за работа не е добра идея. Има смисъл да изберете компанията, която ви интересува, и да стигнете до нея като доброволец или стажант. След това се запознайте и направете връзки на място, за да напреднете по-нататък.

Основното за успешното търсене на работа в Англия е да вземете решение за вашата специалност. За целта, трябва да имате ясна и последователна кариера, преди да пристигнете в Англия. Само така, ще бъдете взети на сериозно.

Във Великобритания се оценяват специалисти от тесен, но не широк профил. Добре е, също така да запомните, че това е, може би най-конкурентният пазар в света.

  1. Важни са и връзките, за да затвърдим предишната точка: не забравяйте да правите полезни контакти! Намирането на работа в Англия, без връзки и препоръки е много трудно. Ще имате по-голям шанс, ако някой чуе за вас.
  2. Подгответе разумно CV, избягвайки дълги параграфи: британците няма да четат много текст.
  3. Ако сте поканени на интервю, важно е да направите добро впечатление. Не говорете за своите недостатъци. Англичаните, питат за това само в името на приличието. Те не искат да чуят за вашите негативни качества. Докажете, че обичат спецификата: опитайте се веднага да предложите конкретен план за развитие на компанията и вашата роля в нея.

Разказахме ви, малко за свободните работни места, достъпни за чужденците, имигранти на Великобритания. Разбира се, трябва да се интересувате и от трудностите и радостите при работа в Англия.

Не забравяйте: всичко е във вашите ръце. На адресът: https://brigadiri.com може да откриете много полезни връзки и съдействие!

Не забравяйте: всичко е във вашите ръце. Успех в търсенето!