Промяна с годините – антиромантика в брака

брака

Какво е това антиромантика в брака

Всяко начало е хубаво и сякаш сме сложили розовите очила и в брака. Уви, брак, както и приятелство и работа се превръщат в рутина и сякаш по инерция вземат поредния ход. Нека, обаче се спрем на връзките и по-конкретно на брака, а именно как промяната с годините влияе на него.

Ако сте още в първите няколко години добре, но ако любовта позагасва, тогава със сигурност ще ви е трудно да се справяте с някои неща. Ето и едни от най-често срещаните ситуации при промяна с годините във всяка връзка и леките изходи от тях:

Подкосяване на краката, главозамайване, сърцебиене – почти забравихте какво е това.

И ако сега половинката ви усеща това, след някоя и друга чашка алкохол, докато вие се чудите кой препарат за пране да изберете, за да изперете петната по фланелката му. Не се отчайвайте и не теглете чертата. Има още надежда. Според психолози, в такъв етап от връзката, все още има надежда… И колкото и да не ви се вярва, то любовта е повече от истинска и дълбока.

брака

По друго мнение на психолози, на твърдението, че

„Мъжете бягали от сериозни обвързвания, като дявол от тамян“,

не може много да се вярва. Данните от проведени проучвания показват, че в западните университети, хората все повече мечтаели да намерят сериозни хора, с които да споделят живота си.

Когато той качва няколко трайни килца – любовта е като пазара.

Свободното търсене определя и по-добро качество!

Когато половинката ви се е отпуснала в хапваният и това се е отразило на външния му вид не е болка за умиране, само приемете, че той смята мисията за предлагане за изпълнена. Или ако мъжът ви си търси гадже може и да се постарае да изглежда добре, но ако това не е приоритета му, то значи няма какво да ви безпокои.

„Истинският мъж не плаче“

Максимата, колкото и стара да е важи с пълна пара и у вашия дом. И напълно нормално. Докато уважава един мъж жената до себе си, той няма да хленчи и да се оплаква. Той ще прави всичко по силите си, за да изглежда самоуверен, да вдъхва сила и независимост.

брака

Мълчанието

С годините е нормално и то да настъпи, пък и като сте всеки ден заедно, понякога имате нужда и да помълчите. Според психолозите този признак е знак за това, че вече сте се нагодили един към друг. А и нека не забравяме максимата: „в радост и тъга“, като към нея добавим „в глъчка смях и мълчание“.