Провокативното поведение у тийнейджърките

Провокативното поведение у тийнейджърките

Когато провокативното поведение у тийнейджърките минава всякакви граници!

Провокативното поведение у тийнейджърките, които все още са деца, кара много родители да се изчервяват. Още по-силни са емоциите, когато виждат как момиченцата им минават покрай мъже, които се обръщат след тях.

Отделно и факта, че вкусът на девойките в пубертета понякога е далеч от всякакви приети морални закони.

И най-малката забележка в тези ситуации води до скандали, забежки и куп други проблеми. Най-лошото е, че по-малките деца, също гледат от подрастващите какички. Често родителя е толкова объркан, че не знае какво да предприеме и как да подходи.

Как да постъпим, когато тийнейджърката се държи провокативно

Ето, какви съвети дават специалистите психолози. Ето и как да върнем хармонията в семейството:

Желание за съблазняване

Повечето тийнейджъри са импулсивни, емоционални и действат прибързано. Те често не мислят над създалата се ситуация. Това да предвидят постъпката е крайно необичайно за тях.

Ето, защо трябва да им се помага с приятелски съвет, насока и препоръка. Най-кофти е, че неувереността в собствените им възможности, ги кара да провокират околните.

Непохватността е спътник на всеки тийнейджър

В тази възраст момичетата най-осезаемо забелязват, че тялото им се променя и провокира мъжките погледи.

Неосъзнато, обаче и несигурно те избират най-екстравагантната мода, която засилва това усещане. Обикновено такъв подход имат неуверените млади дами. Те, дори не се чувстват комфортно в дрехата си.

Децата в тази възраст се забавляват, като провокират яда на родителя

За един тийнейджър няма по-голяма победа от факта да изложи родителя публично.

Момичетата в тийнейджърска възраст напълно неосъзнато не разбират, че това не е точната тактика, за показване на зрелост. Всеки подрастващ тийнейджър иска да накара родителите си да гледат на него като на голям, уви това не се получава.

Специалистите съветват родителите да проявят разбиране и да засвидетелстват, пред децата си уважение. Добре е, с тях да се обсъждат различни ситуации, да се иска и тяхното мнение за семейни въпроси. Хубаво е да се подхожда приятелски към тях, като се запазва правото, крайната дума да остане на родителя.

Провокативното поведение у тийнейджърките

Специалистите съветват родителите, изпаднали в подобно положение да не са прекалено садистични. Нека не забравят за чувствителността на момичетата в тази години. Освен, че няма да се постигне желания резултат, чрез забрани, може да се провокира още по-силно отказа им. Тогава, без внимание и послушание, гарантирано няма да има успехи.