Принципите на Фън Шуй за Вашата спалня

Фън Шуй

Принципи от Фън Шуй за дома

Планирате ли да оборудвате спалня, то първо трябва да помислите за няколко принципа, които изповядват китайската философия на Фън Шуй.

Принципите на Фън Шуй за Вашата спалня

Съществуват пет от тях и те съответстват на поведението на животните: Тигърът се е свил вдясно, птицата Феникс отпред, Драконът се извисява в небето и отляво, Костенурката минава отзад, а Змията е в средата. Не разбирате нищо, нали?!

Нека с любезното съдействие на хамал.bg се опитаме да обясним.

Леглото, като основен елемент на спалнята, трябва да бъде разположено в средата. Това се изисква от поведението на Змията. Вдясно от леглото обикновено е нощно шкафче (Тигър). В случай на заплаха Тигърът от понижено състояние винаги е готов да се втурне в атаката. Вляво се препоръчва да поставите високи елементи – гардероб, рафтове и шкафове. Така Драконът, извисяващ се високо над земята, символизира уменията на собствениците и тяхната мъдрост.

В подножието на леглото не трябва да има нищо.

Фениксът, представляващ външния вид и вдъхновението, трябва да има място. Той трябва да събира знанията и да гледа напред. В допълнение, желателно е да поставите главата на леглото над стената: стабилността и защитата ще бъдат осигурени от Костенурката, която „тъче“ отзад. В този случай леглото трябва да бъде разположено така, че да виждате изхода от стаята, но не директно срещу вратата, както и стената, в която се намира вратата. Така ще видите кой влиза, но не възпрепятствайте постъпващата енергия. Не поставяйте леглото близо до прозореца. Тази подредба също може да се превърне в пътя на положителната циркулация на енергията. И не трябва да има полилей над леглото – осветлението ще създаде допълнителна енергия, която се отразява над главата и гърдите.

Спалните комплекти, също трябва да са съобразени с горепосочени принципи.

Най-важното тук са детайлите. От декоративни възглавнички, спалните комплекти, както и мебелите за деца, антрета, кухни всеки елемент в дома има своята решаваща роля за положителната енергия на Фън Шуй, чиято цена е ниска, но с най-високо качество.

Ако съветите са ви били от полза, поръчайте сега и Безплатни огледи и кратки срокове!