Предсказанията за Балканите, Европа и светът

Предсказанията

Предсказанията на Нострадамус Балканите, Европа и светът

Предсказанията на великия френски астролог, ясновидец и лекар вълнували хората в миналото, събуждат интереса и днес…

Предсказания на Нострадамус, свързани пряко с България

Колкото и да е неочаквано, Мишел дьо Нострадамус, отделя специално внимание на България. Това е времето, когато тя се намирала под властта на турците е вече почти била забравена от християнска Европа.

Някои от предсказанията на Нострадамус са толкова конкретни, че става дума именно за нашата страна!

Ето и най-интересните от предсказанията в хронологичен ред:

Предсказание Нострадамус

В едно от четиристишията е написано, че славяните след успешна война ще се издигнат високо и ще сменят своя княз от провинциален произход. Мнозина тълкуватели, които не познават българската история, смятат, че става дума за гръцкия крал Константин I. В действителност славянският княз е Александър Батенберг, който предвожда българската армия в победоносната Сръбско българска война от 1885 г., след успеха на Съединението под руски натиск е принуден да абдикира. Негов заместник на българския престол става княз Фердинанд Сакскобургготски (Коронован като цар през 1908).

В друго четиристишие се казва, че русият Фердинанд ще влезе във войната, напуснал цветето заради Македонеца и поел сам вината, ще тръгне против „Мирмидонеца“ (Гърция). В тази строфа се описват събития от Първата световна воина. Тогава България по волята на цар Фердинанд се намесва в полза на Германия и Австро-Унгария, с цел да освободи Македония от сръбска и гръцка власт.

„Напуснал цветето“ е намек, че Фердинанд е изменил на бурбонската си кръв, преминавайки към германската групировка.

Друго интересно предсказание за България може да се открие в едно четиристишие, в което се споменава, че от Арда и от земите на Тракия ще тръгнат хора, преследвани по суша и море. В тази строфа се намеква за масовото изселване в Турция на българските турци в края на 80-те години на XX век.

Нострадамус е оставил и други предсказания за Балканите и България

Според думите му трябва да се осъществят в бъдещето. Те са свързани с последната и предстояща опустошителна война, която ще засегне цялото човечество.

Третата световна война

Съгласно предсказанията на Нострадамус тази война ще бъде гигантски сблъсък, между исляма и християнството. И всички християнски царства „за последен път ще треперят от неверниците“.

Предсказанието вещае, че конфликтът ще продължи 25 или 27 години

Ще бъдат унищожени множество градове, ще има осквернени църкви, изнасилени жени, обезглавени, пеленачета.

Антихристът – водачът на ислямските войски, ще бъде въплъщение великия хунски император Атила, от когото през V век треперела цяла Европа. Този човек, с името Мабюс или Алюс ще бъде със свинско лице и у него ще доминират знаците Скорпион, Рак и Риби.

В бъдещия световен конфликт, двете настъпващи ислямски сили ще бъдат Персия (днешен Иран) и Византия, с която по традиция Нострадамус обозначава Турция. Предсказанията сочат, че:

Войната ще започне през пролетта

Преди да избухне, в небето ще се появят странни птици, които ще крещят „Днес! Днес!“

При своето настъпление срещу Европа „мохамеданите ще намерят слабите места“. Византийският (турският) водач, подкрепен от иранците, ще настъпва през Балканите към Централна Европа, а Иран, чрез поредица от удари – към Ирак, Саудитска Арабия, Кувейт, Сирия, Израел, Египет, отрязвайки Запада от петролните залежи, а от там през Северна Африка по море ще удари Италия, Испания и Франция.

Предсказанието, че на Балканите ще се развият едни от най-драматичните събития

Нобтрадамус споменава, че Турция и Иран ще нахлуят в Македония. В Гърция ще започне, страшен мор, причинен от някакъв изкуствен прах, явно химическо или бактериологично оръжие. От Гърция епидемията ще се разнесе „по целия полуостров. Турските войски ще завземат земите до Сърбия включително и  ще навлязат в Унгария, а от там ще се насочат към Германия – точно, както преди 5 века. Турският вожд ще тръгне, срещу славяните, за да ги обърне исляма и дори „хералдьт на Буда“ (Будапеща) няма да може да му противопостави нищо.

Срещу турските сили ще воюват две загадъчни фигури, нарече от Нострадамус Херцога и Маркиза. Те след дълги борби ще успеят да ги сломят, и накрая, съгласно библейските пророчества, Турция ще бъде заличена като държава и народ.

Предсказанията вещаят още:

Още по-драматично ще се развиват събитията по южното (иранското) направление на настъплението, срещу Европа.

Иранските войски ще разорят цяла Италия. Ще бъдат разрушени градове като Пиза, Генуа, Модена, Рим. Папският престол ще бъде унищожен, а християните ще бъдат подложени на страшни гонения и ще бъдат избивани поголовно. След това, през Италия и Испания Антихристът ще нахлуе и във Франция и тогава войната ще стане всеобща, защото ударите му ще бъдат насочени и отвъд океана, към САЩ, които ще понесат тежки загуби по различни фронтове.

Страшен небесен огън ще изгори „Новия град”, намиращ се на 45-ия градус

Това разположение и името отговарят точно на Ню Йорк, а „небесният огън“ явно е атомен взрив. Войната от конвенционална ще се превърне в ядрена и разсеяната радиация ще причини чудовищни мутации в биосферата – „дивите животни ще проговорят”. Целият ужас ще бъде придружен от природни катаклизми като суша, наводнения и земетресения, най-вероятно причинени от американски климатични и сеизмични оръжия. Гладът и болестите ще са повсеместни.

Загубите на двете враждуващи групировки ще бъдат огромни

… И когато светът бъде застрашен от пълна разруха , ще се появи победителят в бъдещата воина. Той ще бъде от страната Armorique, която американските тълкуватели преиначават на Америка. Реално, това е старата римска провинция Armorica В днешна Западна франция. Накрая Антихристып ще бъде победен и ще загине мъчително, притиснат между две реки – Тигър и Ефрат в днешен Ирак. След края на опустошението, когато почти няма да има останали живи хора, ще се появи и великият цар. Той ще е владетел-свещеник, който ще възстанови справедливостта и благоденствието. Мирът ще продължат 1000 години.

Научете и за Мъдростта на вековете!

Християнството отново ще се възправи от руините, по-велико от всякога. Тогава, хората, избавили се от злото, ще преоткрият древната мъдрост. Те ще разберат, че любовта, животът и мирът са най-голямата ценност!

Из записките на сп. Журнал, бр.19/2006 г.