Правила за съхранение на обувки

съхранение на обувки

Всеки собственик на качествени обувки иска те да издържат възможно най-дълго време. Но често на пръв поглед висококачествените обувки придобиват не много добър вид след първия сезон на носене.

Случва се, дори обувките да се деформират. Известните марки също не могат да гарантират дълъг експлоатационен живот на продуктите си, ако клиента не се придържа към правилната грижа за тях.

Как да съхраните сезонните обувки

Най-важното нещо, което трябва да запомните, е това че всеки чифт обувки изисква индивидуални грижи. Спецификата на съхранение, която се прилага при маратонките например, няма да работи за есенните велурени или кожени ботуши.

съхранение на обувки

Основните компоненти на правилното съхранение на обувките са:

Подходящо място;

Правилни условия за съхранение;

Подходяща обработка.

Почистване и обработка

След като сезонът на носене приключи, обувките трябва незабавно да се почистят от мръсотия. След това трябва да се изсушат естествено, без да се използва топлинна обработка и да се намажат с крем според вида на материала, от който са направени. Без да се случат тези процедури никакви кутии и препарати против плесени няма да помогнат за поддържане на външния вид на обувките ви.

Кутии и държачи

Държачите ще ви позволят да поддържате обувката във формата, да изгладите получените от носене гънки и да увеличите експлоатационния им живот. За да не повредите обувките по време на съхранение, най-добре е да използвате кутии, включително кутии за обувки.

съхранение на обувки

Органайзери за обувки на гардероби

Това са много удобни предмети за съхранение, но са подходящи само за летни или свободни обувки. Това се дължи на факта, че клетките са достатъчно малки и на формованите обувки могат да се появят гънки, докато летните обувки са много компактни. Но ако в органайзера са предвидени сменяеми дялове, няма защо да се притеснявате.

Закачалки за ботуши

За да не се набръчкват върховете на дългите обувки, те трябва да се съхраняват в окачено състояние – на закачалка или да се използват специални щипки. Те ще ви позволят да поддържате цялата обувка в изряден външен вид.

Съхранение

Най-подходящото място би било килер или гардероб, който е далеч от радиатори или други източници на топлина. В противен случай горещият въздух може да изсуши кожата и да доведе до обезцветяване и деформация на обувките.

Спазвайки тези прости правила, можете да удължите живота на обувките си!

Източник: e-obuvki.com