Ползите от годжи бери

Goji Berry

Ползите от Годжи Бери

Ползите от Годжи бери са известни по целия свят с невероятните ефекти над за здравето. Много хора използват годжи бери за лечение на черния дроб, бъбреците и очите. Годжи бери се счита за плод и билка и включва голям списък от предимства.

  1. Подобрява личното благосъстояние

Годжи бери са богати на разнообразни витамини, минерали и масла, които имат положителен ефект, върху хормоналния баланс и цялостното здраве. Те, се считат за един от най-големите мултивитамини в природата.

  1. Лечение на рак

Goji Berry са пълни с антиоксиданти. Тези антиоксиданти са отговорни за премахване на свободните радикали от тялото. През годините има редица проучвания, които предполагат, че годжи плодовете всъщност могат да инхибират растежа на раковите клетки.

  1. Предотвратяване на сърдечни заболявания

Годжи бери са богати на витамини и минерали като калций, желязо и калий, които допринасят за здравата функция на мускулите и кръвта. Предполага се, че антиоксидантите, присъстващи в плодовете, предпазват червените кръвни клетки от дегенериращи мастни киселини в клетъчната мембрана, което води до трайно увреждане на клетките и сърдечни заболявания.

  1. Силна имунна система

Последните проучвания показват, че минералите и витамините, присъстващи в годжи , са отговорни за укрепването на имунната система, срещу различни инфекции и грип. Съединенията имат положителен ефект, върху имунната система.

  1. За по-добро зрение

Годжи бери съдържат витамин А и са богат източник на каротеноиди. Последните са известни със способността си да предпазват очите от увреждане.

Вижте още за ползите от плода Годжи Бери ефективни ли са:

  1. За циркулацията на глюкоза в кръвта

Годжи бери има гликемичен индекс само 29, което е подходящо за диабетици. С Goji Berry консумацията няма да се стигне до скок в нивата на кръвната глюкоза, както правят другите плодове.

  1. За съживяване на мускулите

Годжи е известно с насърчаване на физическата сила и здравата функция на черния дроб. Здравият черен дроб играе важна роля за премахването на излишната млечна киселина от вашата система, която може да причини скованост на мускулите и понякога да причини мускулни крампи.

  1. За увеличаване на енергията

Goji Berry са богат източник на витамини и минерали, които помагат за засилване на метаболизма.

  1. За здрав мозък

Поради наличието на комплекс от витамини от група В и калций, годжи плодовете предпазват мозъка от заболявания като болестта на Алцхаймер и деменция. Научните изследвания показват, че този плод има способността да защитава нервната система.

  1. Като средство против стареене

Антиоксидантите, присъстващи в плодовете, помагат за предотвратяване от увреждане на ДНК, причинено от свободните радикали. В допълнение, полезните аминокиселини и минерали, присъстващи в тях, помагат на тялото ни да възстановява и регенерира клетките.