Полезни съвети за изграждане на къща

строителна фирма

Стойността на даден обект се определя от три основни фактора: местоположение, местоположение и още веднъж – местоположение. Цена и стойност не са идентични понятия.

По-добре е да живееш на лошо място с добри съседи, отколкото на добро с лоши комшии.

Изградете малка разумна и достатъчна къща!

В повечето случаи издигането на „дворци“ води до недовършени сгради, дупки в бюджета и пропиляно здраве.

Всеки грозен дом е пропуснат шанс да направим света по-добро място. Престижно за живеене малка къща „с вкус“, отколкото в огромна „трансформаторна кабина“.

Ако наистина имате нужда голяма къща, но нямате пари за изграждането й, не губете време и пари за „временни постройки“. Помислете как да построите бъдещия си дом на етапи. Това може да е разрастване на къщата, както хоризонтално, така и вертикално.

Когато избирате проект, опитайте се да избегнете прекомерната оригиналност. Не забравяйте, че всичко красиво и разумно вече е изградено, преди вас. Вашата задача е да изберете проект на къщата, който да е най-подходящ за природата и местонахождението и да го впишете в пейзажа и околностите на своя обект.

Изградете къщата на вашите мечти!

Изборът на проект за къща единствено от съображения за практичност и рационалност неизбежно ще доведе до разочарование в бъдеще.

Не наемайте архитект, който никога не е имал собствена Вила.

Къщата трябва да има собствено „лице“ и да принадлежи към един от известните архитектурни стилове. Не забравяйте, че много геометрични форми, текстури и цветове не принадлежат на нов и оригинален архитектурен стил, а към отдавна познат и много разпространен стил, наречен „лош вкус“.

Оформлението на къщата и оформлението на помещенията се определя от външен вид, а не обратното.

Избягвайте „най-новите, авангардни и експериментални“ проекти и технологии. Новите технологии често не са тествани, а модерните дизайни бързо излизат от мода.

Когато избирате материали и технологии, проверете дали са сертифицирани за индивидуални жилищно строителство в онези страни, където държавата наистина се грижи за здравето на гражданите.

Умножете планирания бюджет за изграждане на къща с 1,5-2 и получете представа за реалната цена на строителството.

Единствения начин да избягате от брак и грешки при строеж на къща е като наемете професионален екип от строителна фирма Трансметал ЕООД.

Архитектура на етажната площ

Започвайки изграждането на вила ще се ръководите от финансовите си възможности. От това ще зависи изборът на материал за строителство, строителна технология, площ, етажност, наличие на определени инженерни системи, оборудване и т.н. И все пак, като начало, си струва да решите къде точно да издигнете своята къща, каква ще е нейната площ и етажност.

Най-добрият вариант за местоположението на къща гр. Велинград е, когато една от стените й граничи с пътя, който минава наблизо. Това е удобно и за пренасянето на строителни материали до самия обект.

Що се отнася до площта на къщата, всичко зависи от това, за колко хора ще е предназначена. Ако площта на обекта не е голяма може да планирате къща с таванско помещение. Неговото изграждане и консумацията на строителни материали ще са много по-големи.

Единственото, но важно ограничение при изграждането на двуетажни вили или къщи с тавани е, че такава къща трябва да има висококачествена, издръжлива, за предпочитане тухлена или стоманобетонна основа. Когато маркирате и полагате основата, не забравяйте да помислите предварително дали ще прикрепите гараж и веранда към къщата. Под тях основата може да се направи и след това, но най-добре да се излее бетон веднага.

Материали и технология за изграждане на къща

Следващата ви стъпка е да решите каква строителна технология ще използвате и съответно строителни материали. Изборът е доста голям, но все пак се свежда до три основни варианта. Това са тухла, бетон и дървени конструкции.

Съвременните материали използвани в жилищното строителство осигуряват достатъчно ниво на здравина и издръжливост. Когато те са в ръцете на професионални служители от строителна фирма Трансметал ЕООД всичко по строежа на имота ви е гарантирано откъм качество и изгодна цена!