Отглеждане на трева – как да имаш зелена морава

Отгледай си трева - как да имаш зелена морава

Отгледай си трева!

Веднъж, в една от своите истории, известната писателка Виктория Токарева, изрази идеята, че човек, който има възможност да стъпва бос, всеки ден по земята, покрита с трева и капки роса, се чувства различен и дори живее по различен начин…

И, не се ли замисляте, защо желанието да създадете близост до вашия дом или лятна къща поне най-малкия остров от благородна изумрудена зеленина, приятна за окото и душата, се превърна в просто необходимост за всеки?

Как да имаш зелена морава?

Ще ви кажем как да реализирате мечтата си и да направите тучна трева със собствените си ръце. Тук може да видите и за цена за почистване на двор със Зелен Божил.

Тревата може да се нарече всяка тревна покривка, както изкуствена, така и естествена, но нека се съгласим, че само добре поддържана трева ще бъде наречена с толкова гордо име. Учените са доказали, че 1 хектар морава може да абсорбира до 80 тона прах годишно. Такъв очарователен кът на укрепва горния почвен слой, предотвратява ерозията от дъждове, повишава влажността на въздуха, което означава, че създава хладен и приятен микроклимат.

Учените са доказали, че 1 хектар морава може да абсорбира до 80 тона прах годишно

Сортове тревни площи

Оказва се, че тревните площи са различни. Зависи от територията, на която са създадени, от методите на подреждането им, от вида на растителност, върху тях.

  1. Спортна морава се създава на принципа на футболни игрища или тенис кортове. Ако семейството харесва да игрите на открито, оборудвайте се с този тип морава.
  2. На територията на паркове и площади се засява пейзажна градинарна градина, но тя не е толкова стабилна като спортната. Може да се използва от време на време за пикници или разходки.
  3. Универсална тревна площ – непретенциозна, бързо реставрирана и лесна за ремонт. Често се поставя в засенчени места – между храсти, дървета и се сее със специална трева, расте добре на сянка.
  4. Мавританска тревна площ – създава невероятен пейзаж от ниски треви и цъфтящи тревисти растения. Проектирана не за ходене, а само за естетика.
  5. Навитата тревна площ е по-скоро не качествена характеристика, а метод на производство е най-скъпият, но и най-бързият вариант за изпълнение.

Източник: www.bozhil.com.