Острови, които е почти невъзможно да се достигнат

Острови

Какви острови има?

Свързвате ли почивката с усамотението, а знаете ли за онези острови, които е почти невъзможно да се достигнат? Aко ежедневието ви е пренаситено с общуване с хората и особено не от най-приятните…

Ако вашата идея, често идва с идеята да бягате от цивилизацията на почивка, например, в отдалечени места на Земята? Тогава традиционните пешеходни пътеки, едва ли ще бъдат подходящ вариант за вас. Особено през летния ваканционен сезон, когато плажовете и хотелите на известни курорти са претъпкани с почиващи, а тихите улици на европейските столици са наводнени с тълпи любопитни посетители.

Предлагаме ви, топ класация на труднодостъпни места:

Обмисляйки как да се отпуснете, да се заредите напълно с енергия и да попълните резервите на жизненост в прекрасна изолация, струва си да фиксирате погледа , върху непристъпните островни кътчета на нашата планета. Тук, може напълно да се слеете с природата и да се почувствате като истински пътешественик от миналото, откривайки нови земи.

Острови

Острови, които е почти невъзможно да се достигнат

И за щастие има такива места. Острови на спокойствие в бурното море на живота. Те не са необитаеми. Но, за да стигнете до тях, трябва да положите доста усилия. Така че, ако не се страхувате от трудности, тогава продължете напред!

  1. Остров Робинзон Крузо

Да, той наистина съществува. Това малко парче земя се намира на 674 километра от перуанската столица. Това е предимно планински терен с преобладаваща папратова растителност, където въпреки това има много интересни представители на фауната: от колибри до тюлени, пингвини и диви кози. Може да посетите залива на Камбърланд и пещерата, където според легендата пътешественикът Александър Селкирк оцелява четири години и половина. И също така да се насладите на месото на гигантски омари, риболовът, на които е един от основните източници на доходи за местните жители. Както всички недостъпни места, туристите посещават острова рядко. Броят им през годината не надвишава 200 души.

Труднодостъпни места

  1. Острови Питкерн, Pitcairn

Полинезийският остров Питкерн с право се смята за едно от най-усамотените места на планетата. Броят на местните жители тук не надвишава 60 души. Прави впечатление, че тяхното родословие може да бъде проследено от моряците на „Баунти“ – кораб, който е бил наводнен тук по време на големите географски открития. Природата на острова е истински тропически рай. А през нощта може да се възхитите на невероятно красивото небе с невероятно ярки звезди. От атракциите за туристите – главно гмуркане в топлите прозрачни лагуни и риболов.

острови

  1. Света Елена

Този географски отдалечен остров е един от най-известните поради факта, че Наполеон е заточен там след военните и политическите поражения. Островът е разположен в региона на Южна Атлантика, почти на ръба на света. Разстоянието от него до най-близкото африканско крайбрежие е 2000 километра. Теренът на острова е предимно скалист, а времето като цяло не се отдаде на слънчеви дни. На Света Елена обаче има какво да се види. Например Къщата на Лонгвуд е запазената къща на опозорения френски император и мястото на първоначалното й погребение. Но феновете на невероятното в животинското царство почти със сигурност ще могат да се срещнат с Джонатан, най-старата костенурка в света днес, чиято възраст е около 180 години.

Труднодостъпни места

  1. Архипелаг Свалбард

Наричан още от ​​норвежците Шпицберген, всъщност не е един, а цяла група острови. Разположени са в Северният ледовит океан. Тези недостъпни места ще са интересни за почитателите на суровата арктическа природа. Тъй като температурата на острова не се покачва над 5 градуса по Целзий дори в средата на лятото, там има малка растителност. Това са главно растителни видове лишей и мъх. Понякога има ниски върби и брези. Там животинския свят е много по-разнообразен. Това са елени, полярни мечки и дори северни лисици – арктически лисици. Svalbard (или Svalbard) от норвежката столица.