Нещата, които никой не ти казва

никой не ти казва

Знаеш ли, кои са нещата, които никой не ти казва?

Искаш ли, да почувстваш живота си по-лек, по-интересен, по-шарен и по-щастлив…, но реално не знаеш за нещата, които никой не ти казва… Ако е така, предлагаме ти няколко хитринки …

6 неща, за това, което никой не ти казва

Те, няма да обърнат на 180 градуса досегашния ти ритъм на ежедневие… Е, поне ще те накарат да действаш и мислиш в своя полза.

За провалите и рисковете

Всеки от нас, разполага с неограничени възможности. Ако се страхуваме от риска, то никога няма да го познаем. Уви, истина е, че с годините, хората спират да мечтаят, да сменят рязко управлението на нещата в живота си. Всичко това, защото се плашат от провала.

Замисли се само, как детето се учи да ходиш, как опитва от всичко, без да изпитва страх. За разлика от него ние, след 28-та година спираме да правим това и онова, защото все мислим, че е твърде късно.

Истината е, че нещата не са съвсем така! Тогава спри да мислиш, че някой те следи под лупа. Спри и да мислиш, че ако паднеш, цялата тълпа ще ти се присмива. Спри, да се оглеждаш на всяка крачка, сякаш някой те следи. На никой не му пука за теб, освен най-близките ти и тук-там някоя злонамерена личност, я в офиса, я в компанията, която иска нещо да ти отмъкне или ти завижда до степен позеленяване. Така, че забрави, за всичко останало и поеми риска, без капчица страх към провала. Без него няма начин да узнаеш, дали си на правия път. Научи се да действаш, така както: Когато загубим доверие!

За добрината

Не е добре, да си прекален и неспирно добър. Това е така, защото околните те възприемат за такъв и край с уважението към теб. Добрината е дар, но бъди с мярка, спрямо нея.

Авторитетът ти, е на първо място, а него винаги трябва да браниш, дори с цената на повишения тон. Спри, да се усмихваш миловидно на този и онзи, защото светът невинаги приема добрината, както ти я даряваш. И ако жена от любопитство, започва да ти задава неудобни въпроси, само защото си и се усмихнала мило, то мъжът, често приема такава проява, като свалка от твоя страна.

Вярата в твоето Аз

Колкото по-малка го разбереш, толкова по-добре. Не е важно общественото мнение, а тези, които плащат „данък обществено мнение“, никога не могат да се почувстват щастливи. Тук, като пример, нека дадем велики имена на хора, каквито са – Галилео Галилей, Микеланджело, Айнщайн и т.н. Разбери и за Актрисите на Холивуд, които покориха света… Те са следвали мечтите си и затова са стигнали далеч.

За любовта

Ако знаеш как да се държиш, то наистина ще изпиташ удоволствието от любовта. Да, обаче рядко някой знае, че когато се влюби всичко е позволено, само едно не трябва да забравя и то е да не се променя. Уви, повече от всичко на света, точно това прави всеки влюбен.

Задай си въпроса защо, когато сме влюбени започваме да спортуваме, целим да отслабнем, купуваме нови дрехи и т.н. и т.н. Всъщност обекта на любовта ни харесва такива, каквито сме. Затова и се е влюбил в нас, но уви ние все се стремим да задоволим нечия чужда фантазия и дори сами не си обясняваме защо е така.

Бъди себе си на 100% пък ако загубиш човека, в който сега си влюбена, то много вероятно е да срещнеш по-подходящия, който да те осени такава, каквато си. Човек е истински щастлив, когато има връзка с човек, който го цени заради самият него.

За щастието

Знаеш ли, че щастието е въпрос на личен избор?! Няма значение какво ти се е случило. По-важно е, с какви очи ще погледнеш на ситуацията. Според философите има толкова много варианти, с които мозъкът ни може да пресъздаде една ситуация, че едва ли не бихме успели да намерим вярната и поне онова, което да ни удовлетвори, та макар временно успокоение да е.

За кариерата

Ако знаеше по-рано, може би щеше винаги да си щастлива. Затова бързаме да те посъветваме, че да се чувстваш удовлетворена, трябва да правиш не онова, за което мечтаят родителите ти или към което те подтикват приятелите. Трябва да правиш онова, което сърцето ти нашепва.

Ако си депресирана, това състояние поражда неудовлетвореност, а тогава дори всичките пари на света да идват по твоята сметка, то малко вероятно е да се чувстваш добре. Всеки има ядове, не забравяй това, но на фона на вътрешното удоволствие, те бързо се и забравят. Това за разлика от онези ядове, които няма как да преглътнеш, когато работиш, не работата на мечтите си. Така, че работи, сякаш не ти нямаш нужда от пари. Радвай се, танцувай, сякаш никой не те гледа. Харесвай и обичай така, сякаш никой никога не те е наранявал и сама ще се увериш колко по-доволна си от живота.