Нежна козметика от морето

cosmetics from the sea

Продуктите, богати на екстракти от различни морски дарове тонизират тялото, почистват кожата, стимулират кръвообращението, те са нежната козметика от морето за вас. Те ни даряват с тонус и добро настроение. Насладете им се!

Нежна козметика от морето

За целебните свойства на морската вода и водораслите са знаели още древните народи, обитаващи земите по Средиземно море. Когато, обаче французите откриват първата клиника по таласотерапия, настъпва истински „морски бум“ в света на козметиката,

Факт е, че редовната употреба на козметични средства, които съдържат в състава си различни морски дарове, със сигурност има положителен ефект, както върху кожата на лицето и тялото, така и върху цялостното състояние на организма.

Морската вода

Тя влиза в състава на редица козметични продукти, защото е богата на минерални вещества и микроелементи. Биологично активните оставки активизират кръвния поток, изчистват тялото от натрупаните в него токсини и шлаки, снабдяват клетките с кислород и стимулират тяхното обновяване. Морската вода укрепва здравето и подобрява обмяната на веществата, защото съдържа в големи количества йод и магнезий.

Морски водорасли

Едно от най-добрите козметични средства са именно те. Под формата на маска или като добавка във водата във ваната, те стягат кожата, свалят отоците, почистват от токсините. Екстрактът от морски водорасли е силен природен хидратант. Калцият извежда токсините и излишната вода от тъканите, а магнезият укрепва мускулите. Освен това водораслите регулират обмяната на веществата, защитават кожата от вредните влияния на околната среда и повишават имунитета. И още нещо — помагат да отслабнем. Чаят от

Чаят от екстракт от морски водорасли понижава апетита и е много полезен. Маските с морска глина почистват кожата в дълбочина.

Освен на кожата морските водорасли влияят благотворно и на косата. Производителите на козметични продукти предлагат на пазара богат избор от шампоани и маски, в състава, на които има морска вода, зелени и червени глина. Те възстановяват структурата на косъма, пърхотът изчезва, косата става здрава и блестяща. Това се случва благодарение на високото съдържание на аминокиселини и микроелементи.

Морската сол

Тя е отличен природен пилинг, с помощта, на който можете да почистите загрубелите участъци на краката и ръцете (лактите, например). Козметолозите препоръчват меката морска сол, защото по-едрата може да предизвика наранявания на кожата. Преди да пристъпите към почистващия масаж е добре да нанесете мек гел. Масажирайте нежно, без да натискате прекалено силно, като избягвате лицето, зоната на деколтето и корема.

След това вземете душ и нанесете лосион за тяло. За да се отпуснете след тежкия работен ден, вземете вана с морска сол. Напълнете ваната с вода (около 37 градуса), изсипете, около 400 г морска сол. След това се отпуснете за около 20 мин. Накрая вземете душ и нанесете хидратиращ крем.

Ваната с морска сол стимулира обмяната на веществата и почиства тялото от токсините.

Вижте още полезна информация, която да ви е от полза на плажа и след слънчеви бани: 6 народни лека срещу слънчеви изгаряния.