Недоволството – усещане на несигурност и…

неудовлетвореност

Ако някой ви кара да се чувствате недоволството, пуснете го!

Недоволството е чувство, което човек често изпитва в контакт със заобикалящия го свят. Но за някои хора негодуванието е мимолетно чувство, докато други не могат лесно да се отърват от него.

Второто, често води до затруднения в отношенията с другите. Как можем да се научим да се освободим от недоволството и да освободим живота си от негативизма, който ни оковава?

Важно е, да се осъзнае, че чувството на негодувание винаги е индивидуално

Действия и думи, които могат да ви обидят или дори да ви шокират, са напълно приемливи за друг човек.

Ето, защо е важно да разберете намеренията на човека, от чиито действия и думи сте обидени. Наистина ли, искаше да ви обгърне с негативизъм? Дали проблемът там, където не трябва да бъде?

Често недоволството възниква там, където очакванията от човека не са се сбъднали. Оказа се, че се опитваме да наложим мнението си на някой, за когото то е неприемливо. Намерете истинската причина за недоволството си.

Ако очакванията ви са били грешни, тогава от кого сте обидени?

На себе си? Не очаквайте твърде много от хората. Можете да сте само напълно уверени в себе си. И само във вашите сили е да отговорите на всичките си очаквания. Опитайте се да намерите положителни аспекти в обекта на вашето раздразнение и се съсредоточете, именно върху тях.

Случва се, оплакванията, срещу някого да са основателни

Така, може да имате пълното право да очаквате извинение. Не задържайте негативизма в себе си и си, за да се представяйте като жертва.

Хората са твърде различни

Няма да имате достатъчно време или енергия, за да разберете всички. Ако човекът ви кара само да се чувствате недоволни и ядосани, пуснете го. Оставете в паметта си, само онова добро, което той е успя да ви даде. Не пазете негативното в себе си, защото има тенденция да се натрупва. Ако не пуснете едно зло, тогава следващото ще се натрупа, върху него. Животът е твърде кратък, за да го прекарате с тези, които ви карат да се чувствате наранени и депресирани.