Небанкови заеми – какво представляват

Небанкови заеми

Небанкови заеми – какво представляват?

Първоначално средната продължителност на кредитните продукти, беше по-малко от един месец, практически до получаване на следваща заплата и така се появиха различните небанкови заеми. Затова беше прието да се наричат кредит до заплата или кредит до аванс.

Реалността на кредитния пазар у нас увеличава разнообразието си от кредитни продукти. С течение на времето средната продължителност на договорите за кредит постепенно се увеличава. Така погасителният период днес е някъде между две седмици и два месеца.

Договорът може да бъде толкова кратък, колкото искате, дори за ден или час. Всеки по-дълъг договор може да бъде съкратен при поискване по всяко време чрез предсрочно погасяване с преизчисляване на лихвите.

Максималната продължителност обикновено е една година, но ще намерите специализирани кредитни компании, отпускащи по дългосрочни кредити, които започват да правят реална конкуренция на банковия сектор.

Бързите заеми са изключително полезни в непредвидени ситуации. Ако ги използвате за други цели, може да не успеете да получите такъв, когато наистина имате нужда от него.

Разбира се, вие също сте преминали през неприятни времена, когато са ви били нужни пари, за да решите спешен проблем. Ние, българите се страхуваме най-вече от болести, нужда от лечение и други медицински проблеми, но и от злополуки или ремонти на дома или автомобила.

По своето естество продуктите на небанковите дружества са перфектни в такива случаи, защото парите ще пристигнат при вас едва до няколко часа. Ето защо, бързите онлайн кредити са истинска спасителна линия, особено ако нямате парични резерви.

По стара традиция, наследена от комунизма, в България много хора прибягват до заем само в краен случай. У нас е разпространен стереотипа, че е много лошо човек да има дългове. Всъщност в това няма нищо лошо.

Капитализмът е изграден на система от кредити и парите от небанковите дружества са полезни в много ситуации.

Точно, както кредитът може да финансира вашата инвестиция, активите на много американски милиардери всъщност са започнали с обикновен заем за плащане.

Източник: creditportal24.com/bg