На какво да обърнете внимание преди да купите тонколони

тонколони

Преди да си закупите тонколони е важно да разгледате и да сте запознати с повечето видове, а след това да изберете най-подходящите колони, според вашите нужди.

Какви видове тонколони има?

Можете да създадете свое собствено звуково студио от различните категории тонколони. Както вече видяхте, вашето решение за покупка зависи и от много други фактори.

Колонки за лавици

Рафтовите тонколони са с компактни размери и следователно се побират и в по-малки помещения . Много модели произвеждат отличен звук – слабостите са особено очевидни при баса. Между другото, вие ще получавате най-добър ефект, ако ги монтирате на рафтовете на стойки.

Тонколони на пода

Тези самостоятелни колоники предлагат много обширно звуково изображение: най-често срещаната конфигурация е трипосочната система. Те предлагат и много реалистично изживяване при гледане на телевизия, но не трябва да се презират и при слушане на музика. Между другото, тонколоните на пода са особено препоръчителни, ако имате голям телевизор.

Централна тонколона

Ако искате да настроите система за домашно кино, винаги е изгодно да започнете с централна тонколона и след това да се насочите към по-голяма система. Този тип тонколони са особено подходящи за средните честоти – тук се създава много диалог. Както подсказва името, поставяте това „поле“ в средата пред телевизора.

Буфер

А пък буфера произвежда бас, така че да направи филм с ефекти и звук от телевизора по-реалистичен . Но този птодукт също е изключително важен, когато става въпрос за възпроизвеждане на музика. Можете да поставите субуфер почти навсякъде в стаята. Колкото по-близо до ъгъла, толкова повече бас се чува.

Съраунд тонколони

За да разширите системата си, можете също да добавите тонколони зад и над вас . Тази категория, често се нарича задна. Съраунд тонколоните добавят повече околен шум, за да създадат богато изживяване.

Има много аксесоари и продукти, между които да изберете, за да направите вашата мечтана озвучителна система реалност.