Нашето здраве се определя по ръцете

Ръцете ни говорят за нашето здраве

Ръцете ни говорят за нашето здраве

Преди хилядолетия в Индия се появило изкуството хиромантия. Ясновидецът разбирал по линиите и формата на дланите каква е съдбата на човека и дали е болен от нещо. Съвременната медицина установила, че има връзка между състоянието на ръцете ни и нашето здраве.

До какви заключения стигнали те, разберете: Какво показват ръцете ни

Оплакване

Студени ръце

Причина

Лошото оросяване.

Обикновено се дължи на ниското кръвно налягане. Не е изключено студените ръце да говорят и за склерозиране на артериите.

Какво помага

Пръстите се събират в юмрук, след което се изпъват. Упражнението се повтаря 20 пъти.

Оплакване

Подпухнали и/или горещи ръце

Причина

Насъбралата се лимфа.

Този ефект се получава, когато лимфата не се движи. В резултат на това ръцете отичат и стават горещи.

Какво помага

Всеки ден в продължение на З до 5 минути се прави масаж. Той се извършва от върховете на пръстите до вътрешната страна на китката.

Оплакване

Подпухнали и/или почервенели ръце

Причина

Артроза или артрит.

При артрозата се наблюдава изменение на ставите заради износване на хрущяла. При артрита пък ставите се възпаляват. И при двете заболявания ръцете почервеняват и стават горещи.

Какво помага

Пръстите се събират в юмрук, след което се изпъват. Упражнението се повтаря 20 пъти.

Оплакване

Подпухнали И/или почервенели ръце значи още…

Причина

Подагра

При нея е налице болестно смущение в обмяната на пикочната киселина, придружено с отлагане на солите и в различни органи и тъкани, главно в ставите.

Какво помага

Трябва да се избягва алкохолът, да се яде малко месо (нетлъсто) за сметка на плодовете и зеленчуците. Необходимо е лекарят да изпише таблетки, които понижават нивото на киселината.

Оплакване

Влажни ръце

Причина

Обилното потене.

Някои хора имат много потни жлези по дланите си и затова там се отделя повече пот. когато щитовидната жлеза е с понижена функция, ръцете се изпотяват.

Какво помага

Помагат кремовете против изпотяване. Те затварят порите. Ако изпотяването се дължи на щитовидната жлеза, трябва да се предприеме лечение.

Оплакване

Кафявите петна, върху опакото на дланите

Причина

Слънцето

50% от хората над 50 години имат такива петна. Те започват да се образуват след 35- ата година. Причината е прекаленото излагане на ръцете на слънце.

Какво помага

За да не се появяват нови, трябва целогодишно да се мажем с крем със слънцезащитен фактор.

Полезни дарове са още:

Морковите

Те доставят на организма голямо количество бетакаротин, наречен още провитамин А. Той укрепва имунната система и предпазва от въздействието на свободните радикали. Според холандски учени хората с високо съдържание на бетакаротин в кръвта страдат по-рядко от инфекции на дихателните пътища.

Млякото

Учените твърдят, че ако детето е пълно, млякото трябва задължително да присъства в менюто му. Благодарение на него малчуганът може да отслабне. Обяснението е, че млякото съдържа голямо количество калций, който подпомага изгарянето на мазнините. Най-добре е да се пие на закуска. Препоръчителната доза е една чаша и не бива да се подслажда много.

Натуралният шоколад

Според последните изследвания можем да си хапваме от него колкото си искаме. Причината е, че укрепва кръвоносните съдове. Няколко часа след консумирането му флавоноидите, съдържащи се в какаото, подобряват функцията на съдовите клетки. Другото преимущество на шоколада е, че наред с кофеина съдържа и молекулата на любовта. Затова действа като афродизиак.