Най-полезната закуска за отслабване

Полезна закуска за отслабване

Знаете ли, коя закуска за отслабване е едновременно хранителна, здравословна и полезна в борбата с излишните килограми?

Оказва се, че 60% от българите пропускат закуската си!

Тези резултати са от проведено социологическо проучване, относно хранителните навици на хората в България.

Какво за вас е закуска за отслабване

Според анкетата става ясно и, че 76% от анкетираните смятат, че закуската е най-важното хранене за деня. Въпреки статистиките и „многото говорене“ колко закуска е изключително ценна за здравословният начин на живот, едва 37% от всички българи закусват всеки ден.

Сред водещите причини се проявява липсата на глад рано сутрин. Това, според специалистите, говори за лоши навици на хранене и прекаляване с храната вечер. Всичко е провокирано от факта, че храната от вечерята не е смилана правилно. Тя пречи на организма да отпочине активно и да е гладен на утринта.

Най-добри храни за закуска за отслабване, сутрин са:

Сред най-добри храни за закуска сутрин, с които може и да сваляме килограми специалистите посочват следните:

Протеини – отлична храна закуска за отслабване

Изследванията показват, че закуската е богата на протеини, когато в нея се съдържат яйца и бекон, чаша мляко или айран. Друго скорошно проучване установява, че високото съдържание на протеина, да задържи контрола над глюкозата и нивата на инсулина, могат да се запазят и да намалят риска от диабет.

За правилна закуска, специалистите по здравословно хранене, препоръчват да се приемат до 30 гр. протеин на закуска от храни като яйца, кисело мляко или плодов сок. Може, дори да се помисли за намаляване на вечерната порция храна. Това се прави за сметка на закуската, която може да е богата, дори на въглехидрати.

Целулозни храни

Те спомагат метаболизма и засищат организма. Богати на целулоза храни са моркови, цвекло, зеле, банани, ябълки, картофи и др. Те могат да бъдат приготвени в различни състояния. Подходящи са за варене, печене и задушаване. Те доставят, нужната доза витамини, въглехидрати, полезни захари и целулоза на организма.

Витамини и минерали

Високото съдържание на въглехидрати е в зърнените култури. Освен това те помагат на тялото да се чувства по-пълноценно след хранене, ефектът продължава през целия ден. Едно скорошно проучване от американския университет доказва, че:

Храненето сред хората, които приемат закуска с високо съдържание на протеини и консумират по-малко съдържания на захари и мазнини, през нощта в сравнение с тези, които започват деня си с по-ниско съдържание на протеини, живеят по-здравословно и се чувстват много по-добре на утринта.

Наред с всички изследвания, учените установили, че тези хора, които се хранят здравословно и приемат редовно закуска, живеят по-дълго. Оказало се и, че те по-рядко страдат от заболявания, включително обичайните сезонни вируси.