Най-дразнещите типове пазаруващи

Най-дразнещите типове пазаруващи

Знаете ли, кои са типове пазаруващи, които късат нервите на всички?

Когато онзи на опашката, пред нас ни скъса нервите се питаме: „Как може да има толкова досадни типове пазаруващи?“

Вече почти успяхме да се примирим с високите цени по магазините. И, въпреки това миговете, в които чакаме на опашката, пред касата в супермаркета, си остават ужасно преживяване. Защото току-що постигнатото с помощта на малко шопинг терапия спокойствие може да бъде съсипано – от онзи, наредил се пред нас.

Примерите, които сме подбрали са забавни и леко преувеличени. Но да си признаем: всеки се е сблъсквал с някой подобен типаж! След описанието на тези дразнители, психолозите обясняват, какво всъщност се крие зад това, късащо нервите поведение и как да се действа в подобна ситуация.

Най-дразнещите типове пазаруващи

Плащащият с карта

„В Щатите всички плащат сметка така!“ — доволно мърмори онзи, който иска да оправи с карта, дори сметката за 55 стотинки!“

За него жестът, с който подава дебитната или  кредитната си карта на касиера, е знак, че е гражданин на света. Но, докато той си въобразява подобни неща, всички останали на опашката новеничко потропват с крак и едва се сдържат да не му кажат „Ами тогава си купи ябълката в Щатите!”

Присъдата на психолозите:

Тези хора са леко егоцентрични. Не е зле да поработят над способността си да се поставят на мястото на другите — в случая: на чакащите зад тях на опашката.

Най-дразнещите типове пазаруващи

 

Търсачът на дребни пари

Тя/ Той отваря портмонето си. Щрак!

Започва се голямото търсене на точните монети из дълбините на кесията. А фактът, че 1 лв. е равен на 100 ст., важи и в случая! И тези пари са там някъде — няма значение дали ще ги извадите на петачета или ще откриете така търсената монета от 20 ст. на цяло. А касиерът“ може и да ви върне!

Присъдата на психолозите:

Търсачът на дребни пари, често страда от мания за перфекционизъм. При него всичко трябва да си отговаря. Добре е да позволява на хаоса от време на време да пристъпи в живота му поне една крачка по-навътре.

Най-дразнещите типове пазаруващи

Забраванкото

Той всъщност е взел всичко, каквото му трябва! С изключение на овесените ядки. А, да – и на бананите! Ау-у, ами кремът за ръце?!

И докато забраванкото се щура из магазина, лентата на касата е замръзнала в своята неподвижност. Ето, го той се завръща. Ура! Но, ако сега забраванкото плахо каже „Аз май нямам толкова пари…“ , тогава саморазправата с него е почти сигурна.

Присъдата на психолозите:

Този тип хора се нуждаят да внесат ред в живота си. И най-добре е да започнат със съставяне на списък с покупки, преди да се отправят към магазина.

Най-дразнещите типове пазаруващи

Опаковащият всичко

Римският император Цезар е казал много мъдро ,Бързай бавно!”. Защото трескавото нетърпение само ти докарва стрес. Този девиз е намерил изключително плодотворна почва в родните супермаркети. С разликата обаче, че последователите му, за съжаление, обикновено стоят на опашката, точно пред нас. Същите те, толкова внимателно поставят всяка своя покупка в торбичката, сякаш слагат бебе в леглото. Всичко това стресира останалите и автоматично ги отнася в графата „най-дразнещите типове пазаруващи“.

Присъдата на психолозите:

С подобни типажи е по-добре да не се разправяме. Вместо това нека се възползваме и ние от този кратък миг на спокойствие в забързаното ни ежедневие.

дразнещ тип пазаруващи

Проверяващият касовата бележка

Професията ни слага своя траен отпечатък върху всеки от нас: Учителите продължават да поучават всички, около себе си дълго, след като звънецът е бил за край на учебните занятия; юристите търсят нечестни подбуди във всяко действие, а ревизорите се чувстват изцяло в свои води, когато застанат пред касата в магазина и вземат в ръка касовата бележка.

С огромно удоволствие те се отдават на (продължаващи с минути) сладки приказки с касиерката за всяка стотинка. Ех, ако можехме да ги разпознаем в гръб, никога нямаше да се наредим на опашката, след тях.

Присъдата на психолозите:

Ревизорите трябва да се научат да се отпускат и поне от време на време да се доверяват на работата на другите.

Извод:

За да си спестите всички тези нерви и загуба на време, пазарувайте в онлайн магазини. Научете: Как да пазаруваме в онлайн магазини с офертите в eMAG.