Най-вдъхновяващите филми на всички времена

филми

Ето и списък с най-вдъхновяващите филми:

Понякога нищо друго не рестартира мозъка и душата повече от някои вдъхновяващи филми. Кои са те, предлагаме ви да гледате някои от тях. За вас подбрахме 10 от най-вдъхновяващите филми.

  1. Невъзможно (2012)

Наоми Уотс и Евън Макгрегър играят в този драматичен трилър, който проследява ужасяващото пътешествие на едно семейство, когато цунамито удря Тайланд. Тази истинска история ни напомни, че животът е кратък и трябва да се наслаждаваме на ежедневието.

  1. Гласове на свободата (2007)

Хилари Суонк играе страстен, безстрашен учител, който е решен да унищожи расовите предразсъдъци и да излекува дълбоко вкоренените предразсъдъци у младите си ученици. Тя се изправя срещу насилието на бандата и дава възможност на своите ученици да оспорват своите социални норми.

  1. Животът е прекрасен (филм, 1946)

Този филм обикновено попада в категорията на „коледните класики“, но вечното му послание има смисъл през цялата година. Джордж Бейли е изправен пред загубата на мечтите си, битки срещу градски злодей и е принуден да предефинира целта на живота си.

  1. Кралица на Катве (2016)

Това е истинската история на угандийско момиче, живеещо в бедните квартали на Катва. Неговият живот се променя, когато получава възможност да се научи да играе шах.

  1. Смело сърце (1995)

Мел Гибсън играе шотландския герой от 13-ти век Уилям Уолъс, който защитава невинните.

  1. Сляпата страна (Невидима зона) / The Blind Side

Това е истинската история на двойка, която осиновява бездомен тийнейджър и се мъчи да му даде всякаква възможност да успее в живота.

  1. Общество на мъртвите поети (1989)

Робин Уилямс играе ролята на бунтарски учител, който внушава страст и любов към поезията на младите си ученици.

  1. Огнени колесници (1981)

Това е историята на олимпийските спортисти. Главните герои ще се борят срещу целта си, ще преосмислят своите вярвания и ще вдъхновяват публиката да намери своя начин на живот и да го направи добре.

  1. Спасяването на редник Райън (1998)

Том Ханкс играе капитан Милър, който героично се опитва да спаси последния син на скърбяща майка по време на инвазията в Нормандия. Тази драматична драма е вдъхновяваща и предизвикателна, тъй като отразява реалностите на Втората световна война.

  1. Беднякът милионер (2009)

На крачка от спечелването на „Стани богат“, тихото момче Джамал се озовава в полицейското управление, където е подложен на разпит. Той събужда сериозни подозрения за измама, а реално по прищявка на съдбата всеки от въпросите го връща в събития от живота му, повечето, от които до момента са били с трагичен характер.