Монохромно облекло

Монохромно облекло

Монохромно облекло

Монохромно облекло е най-горещата модна тенденция, която бе представена в Седмицата на модата. Дизайнерите много харесват концепцията за монохромни тоалети.

Когато цялото облекло е в един цвят – винаги изглежда изискано и много добре обмислено. Ето няколко правила за съставяне на такъв стайлинг, които може да използвате.

Правила в монохромното облекло

Ако не сте уверени в творческите си способности – започнете да експериментирате с неутрални нюанси. Такова съчетание изглежда по-малко ефектно, но вероятността да се направи грешка е по-малка.

Ако в една гама има много основни нюанси, тогава доста от елеемнтите може да са с някакъв допълнителен цвят. Основното е, че той не бива да е в голяма доза, за да не излезе на преден план.

Монохромно облекло

Можете дори да добавите отпечатък, това добавя допълнителен ефект.

Като цяло, аксесоарите и по-специално обувките са много важен компонент на облеклото. В монохромния тоалет значението на обувките е голямо. Обувките в лошо състояние и тези, които са подходящи, могат да съсипят всичко.

Като цяло е важно да си представим какъв стайлинг създаваме и какво се опитваме да внушим. Въз основа на вашата концепция трябва да подберете винмателно моделите, текстурите и нюансите, защото само комбинирането на няколко елемента, които са сходни по цвят, не е достатъчно.

В монохромното облекло детайлите на декорацията стават по-забележими

Това особено важи, ако са изработени от лъскави материали.

Ако ви се струва, че елементите са в една и съща гама, но по някаква причина наистина не се вписват заедно, използвайте „преходен“ елемент, който ще ги обедини и ще помогне те да комуникират един с друг.

Много актуален за летния сезон е монохромния външен вид с трикотажни изделия от различни тъкани. Така може да създадете персонализира, уютен и интересен външен вид. Не е задължително всички части на облеклото да са от трикотаж. Например в такъв тоалет, някой от елементите може да бъде изработен от прохладен лен.

Източник: http://garderobche.com/