Модерен дизайн на баня

дизайн на баня

Модерен дизайн на съвременна баня: Тенденции в избора на цветове

В тази статия ще разгледаме, какви са последните тенденции в дизайна на съвременна баня и по-точно ще споменем някои от най-популярните цветови комбинации за облицовките и мебелировката.

Вечното бяло

Да, бялото е класика и затова никога няма да излезе от мода. Последните тенденции в избора на цветове за декорация и обзавеждане на банята го доказват. Бялото е доминиращ цвят, който отлично се съчетава с всякакви други цветове. Освен това, символизира чистотата и това също е една от причините да бъде толкова популярен избор за декора на съвременната баня.

Красотата на сивите нюанси

Тя е ненадмината. Сивото е особено модерен цвят, който можете да съчетаете чудесно с различни други тонове от палитрата. Пространството, декорирано с помощта на сивия цвят изглежда винаги много модно и привлекателно. Чудесен избор за комбинация със син цвят, зелен, кафяв или бял.

Топлотата на кафявото

Разнообразието от кафяви нюанси, подходящи за декорация на интериор, е огромно. Този цвят е вероятно най-използваният като интериорен избор не само за банята, но и за всяко едно останало помещение в дома. Особено добър избор е за бани, издържани в еко стил, тъй като се асоциира с природата. Ще изглежда прекрасно и в класическите бани.

Свежестта на зеленото

Зеленият цвят е един от най-модерните за обзавеждане и декорация на съвременните бани. Всички оттенъци на зеленото са подходящи и могат да се интерпретират чудесно в дизайна на това помещение. Зеленият цвят е символ на тревата, природата, новото начало и затова не пропускайте да се възползвате от неговата красота, за да прирадете на банята си още по-свеж и ярък вид.

Вечното синьо

Синият цвят продължава да бъде един от най-удачните цветове за декорация на банята. Тя може да се използва както като избор за облицовка на стените и пода, така и по отношение на мебелировката. Синият цвят въздейства много добре върху психиката и създава неповторима атмосфера на релакс.

Източник: bania24.com