Мисли на Киану Рийвс

Киану Рийвс

Мисли на Киану Рийвс, които те учат да обичаш живота!

Киану Рийвс е един от онези редки хора, които въпреки статута на холивудска звезда не се вписват в концепцията за живота, според правилата на „панаира на суетата“. Може би затова, той се смята за странен, самотен и не от този свят.

Киану Рийвс не преследва приказни хонорари и популярност, не качва всяка своя стъпка в социалните мрежи, не се превръща в герой на жълтата преса. И това го прави уникален представител на шоубизнеса. За него истинските и искрени човешки ценности са на първо място.

Предлагаме ви, няколко ярки цитати от Киану Рийвс, благодарение, на които ще се научите да обичате и цените живота си, какъвто и да е той.

Киану Рийвс

Цитати на актьора

„Харесвам живота си, когато има работа в него. Само тогава има смисъл!“

Това, разбира се, си струва посланието за любимата ви работа, което дава смисъл и вдъхновение. Работата винаги е свързана с поставянето на големи и малки цели. Подобрява качеството на живот, помага ни да се подобряваме, развиваме. Ако имате възможност да правите това, което обичате, е грях да не го използвате. И ако сте принудени да правите нещо, което не ви харесва твърде много, това е още по-голяма причина да се стремите към това, което наистина искате. В крайна сметка, всичко се свежда до една проста истина. Трябва да живеете, за да работите.

„За да получите това, което искате от живота, първо трябва да определите, какво искате!“

Въпросът, какво искаме изглежда много прост. В действителност естеството на истинските ни желания безпогрешно се определя от малко. Често сме, уверени в желанията си, отделяме време, усилия и ресурси за тяхното изпълнение. И тогава се оказва, че желанието не е било искрено. Не наше, а се налага от някой отвън. Истинското разбиране на нечии желания идва със самопознание. Бъдете чувствителни към себе си, слушайте не само това, което гласът на разума казва, но и това, към което се стреми душата. Имаме избор, има възможности, има живот, който може да бъде посветен на нашите мечти и цели. Съгласете се, това не може да не ви вдъхнови!

„Такива прости действия като обръщане на внимание могат да отнемат много време.“

Преценете сами, защото това наистина има смисъл. Човешкият живот не е безкраен и следователно стойността на времето е най-голямата ценност. И как го изразходваме? Обръщаме внимание на незначителни неща, явления и дори хора, което означава, че отнемаме ценните моменти от живота от себе си. Обичайте себе си повече от това, което другите казват за вас. Колкото по-малко внимание обръщате на оценките на другите, толкова повече се фокусирате, върху себе си. И това може да доведе до резултати!

„Всяка борба в живота ви е превърнала в човека, който сте днес! Бъдете благодарни за трудните времена. Те могат само да ви направят по-силни.“

С този цитат, Киану Рийвс доказва не една истина, защото в живота си, актьорът е имал повече от един тежък удар на съдбата, включително загубата на близки. Ако преосмислите преживяването, което ни се струва ужасяващо, може да намерите зрънце полза. Да, тестваме и изковаваме своята личност, да насочваме и пренасочваме съдбата си. Това ни учи Киану и как да обичаме и ценим това, което имаме, вместо да се притесняваме за това, което нямаме.

Киану Рийвс

Киану Рийвс цитира

„Енергията не може да бъде създадена и унищожена – тя просто съществува. Трябва да се ръководи, тогава ще усетите ефекта!”

И какво е енергия? Това са нашите силни страни, житейският ни потенциал. Ние самите сме генератори. Няма нужда да търсим енергия – ние я произвеждаме вече от факта, че съществуваме. Това е неизменна константа, която, ако се управлява правилно, може да доведе до безпрецедентни висоти във всичко, каквото и да искате да постигнете. Да научим това вече е личен въпрос за всеки от нас. Въпреки изпитанията в живота си, Киану Рийвс успя да изгради успешна актьорска кариера и да остане мила и искрена личност.