Майчинство – животът, когато вече си Мама

Животът, когато вече си Мама

Майчинство, когато вече си Мама!

Какво е то ли, онова усещане за майчинство…

Много специалисти са на мнение, че ако майката се чувства добре, то и детето е щастливо. Така е откакто свят светува.

И ако постоянно имаш безпокойство, дали правиш нещата правилно, още докато износваш своето „отроче“, то време е да спреш с тях.

Запомни: По този начин неосъзнато вредиш на бебчето си.

Има тонове литература изписани за това!

Въпроси от типа: Как да се подготвим да бъдем родители; Как да се храним, как да живеем, как да възпитаваме и отглеждаме децата си. Въпреки това, има неписани правила, които е добре да знаем.

Съществуват толкова много въпроси, за които никой не казва на бъдещата майка на 17, 18 години, че ще й се случат, когато се появи най-прекрасното създание.

Животът, така поглъща, че едва ли има време да четете книги или други напътствия за това да бъдете „добра мама“.

Ето, защо избрахме да се спрем именно на тези въпроси. Те минават през главата на всяка ново родилка и за тях често тя е неподготвена:

Животът, когато вече си мама е напълно различен от довчерашния!

Всъщност, той започва да се променя още с новината за предстояща бременност. И все пак. Докато не останете на саме, само ти и твоето пеленаче в болницата, няма как да осъзнаеш пълноценно, какво е това създание за теб.

Колко зависима ще те направи и как ще преобрази и преизпълни живота ти с обич и нежност.

Социална активност или социална пасивност!

Да и тук е мястото да споменем, че с изписването от болничното заведение, вече трябва да се простиш със срещите с приятелки, купоните, мотаенето по кафета и шопинга. Със сигурност много от нещата вече си позабравила по време на бременността, но сега, дори останките от подобни, ще бъдат заличени.

Това е момент да се научиш да прощаваш или поне да премълчаваш!

Едва ли за това някой ще ти каже, но много от младите татковци, не променят с нищо живота си.

За разлика от „мама“, която трябва да е нон стоп, около детето и да жертва всяка своя минута в името на неговия комфорт и спокойствие.

Е, съдба!

И тук много ще си кажат: „Защо не съм се родила мъж“, но не в това е решението. Помисли малко, кога би усетила всичкият този микс от чувства – любов, нежност, загриженост, отговорност, страх, безпокойства, умиление, смях, радост, обич и т.н.

Всичко това е достойно, само за титлата „Мама“!

Е, надяваме се, поне мъничко да си се убедила, че нито една от жертвите ти няма да се равни и на малка част от усещането да бъдеш Майка. Забележи, с голямо „М“.

Научи и за ин витро или сурогатно майчинство.