Любопитно – какво значи това, което рисуваме

Любопитно – какво значи това, което рисуваме

Какво значи рисунката на детето…, ами това, което сами драскаме, когато нервничим?

Психолозите отдавна са на мнение, че не само поведението ни, но и рисунките, които често правим несъзнателно, говорят много за това, какви сме по душа, но какво значи това, което рисуваме тогава …

Така например едни от нас докато разговарят о телефона, обичат да драскат на листа хартия; Други го правят по време на разговор с реален събеседник насреща. За трети, това е начин за запълване на малко свободно време.

Историята на небрежната рисунка, в синхрон с емоцията, започва от Зигмунд Фройд и ученикът му Карл Юнг.

Любопитно – какво значи това, което рисуваме

Какво означава това, което рисуваме и какъв ефект имат картинките

Какво е тяхното влияния, над страхове, мечти, очаквания. Какви са били въпросите, над които се съсредоточили двамата учени? Нека узнаем сега:

Цветя

Става дума за романтична личност с добра душа. Недостатъкът е, че такива хора, рядко или никога, не вземат сами решения.

Звезди

Показва сила на характера. Личностите, които я рисуват са съсредоточени и сериозни хора.

Сърце

Типичен знак на влюбеният човек. В никакъв случай не са фантазьори, а здраво стъпили на земята хора, които имат нужда от обич.

Птици

Често срещан рисунък, които е характерен за авантюристичните и приключенски натури с чувство на хумор и настроение.

Квадрат

Това е знака на реалиста, практика и изпълнителя. Точни са във всяко отношение и на тях може да се гласува пълно доверие.

Кръгове

Символ е на майчинска закрила, откровени чувства, любознателност и обичливост.

Триъгълници

Това е знака на перфекциониста, аналитика и човека на реда. Той е типичен и за хората на риска. Недостатък е, че такива хора са способни на авторитарни действия, конфликтни са и големи критици.

Спирала

Типична е за хора, които бързо намират решения във всяка ситуация. Според учените рисуването на този знак, помага за намиране на изход от стресова ситуация и действа релаксиращо.

Царствени символики

Типична е за хора, които са на високи позиции, уверени и обичат парите.

Успоредни линии

Символ е на концентрирани и хладнокръвни личности.

Къща, интериор

Характерна е за хора които се стремят към самодисциплина и перфектност. Любов, знания, внимание са заложени в рисуващите интериорни драсканици.

Храна

Рисува се или от хора чревоугодница, които си падат и по секса или от хора, които бързо трябва да намерят решение на проблем, поради създала се трудна ситуация.

Животни

Това е знака на уравновесените и спокойни натури. Такива хора приемат трудно критиката.

Светкавици

Типичен знак за хората, които изненадват с поведението и решенията си. Позната е за лидерските места, но и често такива личности губят интерес.

Плодове

Хората, които правят такива рисунки, най-често са романтично настроени към природата. Това са лица отдадени на различни благотворителни каузи. Плодовете показват още, че човекът е идеалист и има добри рефлекси. Минусът е, че много бързо се пали и от дребни неща.

Тръба

Най-често такива рисунки правят организираните, педантите, архитектите и дизайнерите. Тези хора, винаги разглеждат проблемите от всички възможни страни.