Любов, секс или страст за 14-ти февруари

14-ти февруари

Какво е любов?

Любов това е онова усещане да разбереш другия, да усетиш различията и да се отдадеш изцяло на желанието, без да вредиш по никакъв начин.

Любовта е разликата с другия пол и в същото време привързаността и нуждата да се слеят в едно. Казано с други думи това е начинът за общуване, известен като секс.

Важно в любовта е вътрешната свобода, а тя е и градивен елемент на дълготрайната връзка. Много пъти се оказва, че в любовта има значителен брой неосъзнати мотиви, несъзнателни усещания, привличане между двама души, ирационалност и необяснима логика.

Срещата на две несъзнаващи същества

Любовното усещане е задължително условие, за да се появи последвала възможност за взаимност, връзка, взаимоотношение между два пола. Много пъти сама по себе си любовта е оприличавана с нуждата от човек, спътник в живота. Представител от другия пол, който е с напълно противоположен характер, дори себеутвърждаване.

Секс=страст=любов

Всеки зрал човек е изпитвал поне един път приятните, гъделичкащи „мравчици“ по гърба, „пеперудки“ в стомаха или сърцебиене, което едва не спира дъха му. Ето, за това говорим. Непреодолимото желание да срещнеш своята голяма любов. Мисълта за предстоящата среща, очакването, докосването, нежността.

Всичко това поражда любовта, а с нея идват страстта и секса. Дори във връзки, които са в резултат на някакви други фактори се пораждат чувства на привързаност, уважение, необходимост, а това също може да породи любов. В началото на всяка любов, страстта е най-голяма и осъзната, а с времето тя се размива. В първите пориви на влюбеност има силна емоция, страст, а тя обясняват и често изричаните думи: „Обичам те“, „Искам те“, „Желая те“. Всички те навяват за едно – сливане, обладаване, притежание.

Любовта и омразата

В любовта винаги има противоречиви чувства. Те са микс от импулси, които обясняват усещането за ревност, ненавист, дори агресия. Като пример дори може да вземем чисто човешките майчински усещания. Майката, която се сърди на детето си, когато капризничи, но именно любовта я спира да се дразни. Така е и в любовта между двама души. За да бъде дълготрайна една връзка, всяка страна трябва да приеме силните и слаби страни в отношенията им.

Любовта и психоанализа

С времето всяка връзка претъпява катаклизми. Едни от тях оцеляват и след бедствията, но други се разделят. За да могат да бъдат разшифровани емоциите и реакциите на другия по правилен начин, често двойките пристъпват към мнения и компетенция на специалисти – психолози, психотерапевти и сексолози.

Опознайте себе си

Да намериш някого, на когото да се довериш напълно не означава само, че обичаш, а учи самия теб да обичаш и себе си. Любовта е онова, което ни кара да се променяме, да се развиваме като личности и да сформираме характерите си цял живот. Любовта открива не само противоположната страна, но и това, което дълбоко в себе си таим.