Красивото спално бельо

Красивото спално бельо

Красивото спално бельо – сигурен начин да подсилите чара на вашата спалня!

Красивото спално бельо винаги привлича вниманието. Хората обичат да се обграждат с такъв декор, който им помага да се разтоварят от психическото напрежение и да се отпуснат, за да се насладят на един здрав и зареждащ с енергия сън. Затова сега ще поговорим за ролята на спалното бельо в интериора на спалнята и ще дадем някои насоки, които да ви помогнат да съградите мечтания декор.

Цвят на спалното бельо

Първо трябва да отбележим ролята на цвета и рисунъка. Цветовете на спалното бельо са много важни и колкото е по-приятна за окото и отпускаща за душата комбинацията на цветове, толкова по-благоприятно ще бъде влиянието му. Разбира се, освен цветовете, важни са и принтовете. В това отношение, бихте могли да заложите на разнообразни опции. Така например, геометрични или флорални мотиви, които да придадат на вашата спалня подходящата атмосфера.

Мнението на специалиста

Според дизайнерите, можете да изберете спално бельо на по-малки фигурки, когато и самата спалня не е много голяма и просторна. Едрите фигури и ярките контрасти тук няма да са особено удачни, защото ще накарат стаята да изглежда още по-малка и тясна.

Ако искате да постигнете обратния ефект, така че спалнята да изглежда просторна, тогава може да заложите на едноцветно спално бельо в пастелни тонове. Може и да бъде издържано в повече цветове, но важното е те да не бъдат натрапващи се, както и да са в пълна хармония с останалия декор в стаята.

В заключение:

И обратно, при големите спални винаги можете да си позволите повече опции. Ако ви харесват чаршафи, пликове и възглавници с флорални мотиви, може да изберете такова, което е издържано в ярки и големи изображения на любимите ви цветя. Звучи очарователно, а когато го реализирате ще видите, че е дори още по-красиво, отколкото сте си го представяли. Ограничения в избора на цветове и текстури няма, просто избирайте според общия фон и нещата ще се получат повече от добре!