Комплект за първа помощ при пътуване

Комплект за първа помощ при пътуване

Комплект за първа помощ при пътуване или 10 основни предмета, които трябва да има във всяка аптечка на автомобил

Винаги е полезно да имате аптечка в комплект за първа помощ при пътуване. Ето някои предмети, които да са ви под ръка, когато пътувате на дълъг път, пикници и други излети. Тези елементи ще са ви от полза да спрете кървене, да се справите с навяхвания и да реагирате бързо на ужилване от пчела.

Комплект за първа помощ при пътуване – 10 основни предмета

  1. Антисептик

Добре е да имате антисептик, когато сте на път, тъй като невинаги ще сте близо до водоизточник.

  1. Марли превръзки

Марлите винаги трябва да са част от арсенала за първа помощ. Те се предлагат в различни размери, но най-добре е да купите най-големия размер и да ги подрежете, според нуждите.

  1. Ножици

Полезни са за рязане на марлени тампони (както е спомнехме по-горе), за рязане на тиксо, връзки, облекло и всичко друго, за което се сетите при спешни случаи. Ножиците са задължителни. Инвестирайте в добър чифт извити медицински ножици.

  1. Лекопласт

Лекопластът ще е полезно за много нужди от първа помощ, включително оформяне на шини и закрепване на марлени тампони.

  1. Бинт

Бинтовете са идеални за превръзки при навяхвания и други леки наранявания на коленете, глезените и ръцете.

  1. Спрей за охлаждане

Моменталният студен спрей е от съществено значение за облекчаване на подуване, изкълчване, навяхване. Той е отлично решение, когато нямате достъп до лед. Най-добре е да купите няколко, тъй като те са само за еднократна употреба.

  1. Латексови ръкавици

Латексовите ръкавици помагат и на двете страни. От полза са, както за ранения, така и за оказващия първа помощ. Те осигуряват безопасност от бактерии, болести и други вредни условия. Те са чудесни и за ситуации, изискващи прочистване на телесните течности или смяна на особено мръсни пелени.

  1. Лепенки за порязвания, мазоли и други рани

Бандажите помагат при всякакви леки наранявания. Най-добре е да купите в различни размери и форми. Днешните средства, също се предлагат с допълнителна антибактериална защита.

  1. Пинсети

Пинсетите са чудесни при трески, премахват врасналите косми, помагат и за въртене и изваждане на кърлежи.

  1. Антиалергични лекарства

На детска площадка или по време на пикник се случват всякакви ухапвания от насекоми. Ако някой член от вашето семейство е алергичен към ухапвания от пчели или други насекоми, хапчетата за алергия са абсолютно необходими.