Колко важна е хидратацията

хидратацията

Години наред учени, козметици и дерматолози се опитват да докажат протичащите в тялото ни процеси на хидратацията. Истина е, че с времето, кожата ни се дехидратира, а нуждата от грижа за нея става все по-осъзната.

Хидратацията при момичета

Кожата на 20 годишната дама е в пика на биологичната си активност. Тогава тя сама възстановява естествения баланс, без да се налага да правим, каквото и да било по нея.

Има я хидратацията и ние само трябва да я поддържаме.

Вярно е и, че в тази възраст нападенията от комедони, подкожни пъпки и възпаления е най-голям, но достатъчна грижа е добрата хигиена.

Редовното измиване и подсушаване е най-добрата алтернатива за запазване на свежия вид на тялото. Чистене, защита и овлажняване с подходящи кремове с лека текстура и флуиди помагат тя да върне бързо следите, дори на умора. За добра хидратация се препоръчва крема за тяло да бъде нанасян веднага след излизане от банята и докато по кожата все още има капчици вода.

хидратация на кожата

Хидратацията при девойки

Към 30-тата година кожата губи еластичността си в резултат на недостигаща на 100% влага. Това е обяснението за появата и на първите фини бръчки от мимики. Кожата е жадна, а за да я защитите максимално от изсушаване, специалистите съветват да я поддържате с хидратиращи кремове, овлажняващ серум, богат на активни вещества.

Ето как ще намалите дехидратацията

За целта правете редовни масажи на лицето и тялото, както и хидратиращи маски. Добра тактика за поддържане на естествената хидратация е избягването на задимени, замърсени и други пространства. Доспиването е добър фактор за поддържане на свежия и здрав вид, както и употребата на козметика, според възрастта.

Хидратация за зрялата дама

Тук става дума за жените преминали 40 годишна възраст. Кожата тогава става чувствителна и суха. Активността в грижа за нея нараства, а специалната козметика и подхранването са от най-голяма степен на значимост. Кремовете трябва не само да доставят нужната влага в кожата, но и да въздействат, срещу всички признаци на старостта.

Антиоксидантите и лифтинга са от огромно значение

Те се справят успешно с хидратацията. Мезотерапията е един от добрите алтернативи за кожата в тази възраст. Задължителни са и кремовете със защита от ултравиолетови лъчи.

Как да познаем сухата кожа

Сред най-честите прояви на дехидратация е лющенето на кожата, усещане за опънатост и изпръхналост, поява на тъмни петна, усещане за пощипване по време на нанасянето на крема.

Научете се и как да познаваме нуждите на кожата. Тогава ще е много по-лесно да се грижите за тялото си и да не оставяте кожата да се дехидратира.