Китайска система Фън Шуй в храненето

Китайска система Фън Шуй в храненето

Китайска система Фън Шуй в храненето

Комбинацията от храна, редът на ястията, разположението на масата – всичко това може да се нарече с краткото Фън Шуй в храненето. Тогава, трябва да се вземе предвид някои фактори, свързани с фината енергия.

Според Фън Шуй в храненето, вятърът и водата свързват вътрешния ни свят с външния. Това помага да подобрим качеството на своя живот. Хранителните продукти съдържат енергията на пет елемента: „Дърво”, „Огън”, „Земя”, „Метал” и „Вода”.

Фън Шуй в хранените

Когато готвим ястия с преобладаващия елемент на „Дървото“?

Ако имате проблеми с черния дроб, лошото настроение не отшумява, съмненията ни измъчват, търпението избухва, тогава е важно да приготвите суши, аспержи, спанак, кисела супа, салата (маруля, ориз, портокал).

Малко количество горчив вкус засилва енергията на „Огъня“, като има благоприятен ефект върху сърцето. Ако трябва да добавите повече радост и хармония в живота си, трябва да си направите салата от авокадо, торта с палачинки от елда и цвекло със семена от кимион.

Научете за: Пробиотиците – 8 ползи за здравето!

Китайска система Фън Шуй в храненето

Елементите на Земята ще помогнат при наличие на депресия, тревожност, умора и слабост. Традиционно в Китай се смята, че жълто-оранжевите храни укрепват далака, като по този начин регулират загубения баланс в организма. В периода на притеснения и тъга е по-добре да се готви щрудел с моркови, тиква и извара, тиква с царевица, десерт с райски ябълки.

Белите храни са свързани с елемента Метал и са отговорни за имунната система. Пикантните подправки съживяват дихателните пътища, активират кръвообращението и циркулацията на течностите. Металното меню е шоколадова торта с джинджифил, задушени ябълки, гъста зеленчукова супа с бял боб, ориз с чесън и подправки от билки.

Китайска система храненето

Мнозина изпитват стрес, липса на енергия, за тях е подходящ топъл обяд, вечеря, състоящ се от елементи от „Вода“: маринована сьомга с топли картофи, задушен боб със зеленчуци, предястие от патладжан и супа от леща.

Крайната цел е да се освободите от всеки поток негативна информация. Добре е да се отпуснете и да постигнете максимална яснота на съзнанието. Вътрешните органи и емоциите са тясно свързани помежду си и, действайки върху едното, в крайна сметка получаваме друго.

Научете още много за китайското изкуство Фън шуй.