Картините в модерния интериор: как да изберем

Картините в модерния интериор: как да изберем

Модерният интериор се е превърнал в отражение на индивидуалността, а картините са негова съпътстваща част.

Дизайнът, включва правилно подбрани елементи или аксесоари, сред които главната роля играят картините. Те допълват избрания стил, поставяйки най-новите акценти.

Платната и репродукциите, като всички други елементи на декорация, влияят на емоционалното състояние на човек. Мрачна и тъмна предизвикват драма, светлина и топло, дори през зимните вечери. Всяка картина трябва да се вписва в определен стил, допълвайки я.

Всяка картина трябва да се вписва в определен стил, допълвайки я. Тук може да се запознаете и с Цени за извозване на холова гарнитура.

Картините в модерния интериор

Как да изберем картини за различни стаи

Когато избирате картина за спалнята, си струва да вземете предвид не само цветовата схема, която не трябва да е тъмна или твърде ярка и закачлива, но и това, което е изобразено, върху нея. Най-добрият вариант би било платно с цветя, природа или абстракция. Те трябва да се правят в пастелни, спокойни цветове. Ако това са репродукции с пейзаж, тогава не се препоръчва използването на такива, при които природните бедствия се приемат като сюжет.

За спалнята е необходимо да изберете картини със спокоен, светъл или слънчев сюжет. Именно тези изображения ще създадат атмосфера на уют, спокойствие и комфорт. Говорейки за броя на картините. Заслужава да се отбележи, че те могат да бъдат, както няколко малки, така и една голяма.

Детската стая е място, където детето прекарва по-голямата част от времето си. Вече е доказано, че околната среда влияе пряко върху нейното развитие. Снимките са част от средата, която контактува с детето на визуално ниво, така че те не трябва да са прекалено светкавични и да контрастират ярко.

Избирайки изображения за детския сюжет, струва си да се даде предпочитание на прости и красиви едновременно. Платната с животни, растения или приказни герои са перфектни. Отлична алтернатива на закупените картини за деца може да бъде дело на самото дете (рисунки, апликации, занаяти, които могат да са поставени в рамки).

Кухнята е мястото, където вечер се събира цялото семейство. Тази конкретна стая трябва да бъде особено уютна, красива и удобна. Правилно подбраните платна ще създадат положителна атмосфера. Като изображение може да изберете натюрморт, цветя или пейзаж.

Боите трябва да са леки или ярки, но не закачливи и контрастни. Например, платно за пикник ще ви напомня за слънчево лято в дълги зимни вечери. Размерът и броят на картините са избрани оптимално за стаята, защото голямо, обемно платно е малко вероятно да се побере в малка кухня.

картините

Модулни картини

Именно дневната е полето за въображение, в което могат да се реализират най-смелите и необичайни дизайнерски решения. Съвременните интериорни декоратори, смятат модулните картини, които са сглобени като пъзели за последната тенденция. Те представляват няколко изображения са част от едно цяло. Такива платна могат да бъдат подредени по различни начини, като по този начин се получат интересни и оригинални вариации.

Подбор на картини по стил

Снимките се избират не само в зависимост от предназначението на стаята, но и в съответствие с нейното стилно решение.

Класическият стил на интериора е перфектно допълнен от картини, направени в стила на импресионизма, реализма или романтизма. Рамката също има значение: богатите позлатени багети са идеални за този стил.

В стая с хай-тек снимки ще са подходящи снимки с футуристичен, абстрактен или сюрреалистичен сюжет. Същите посоки на рисуване са подходящи във всеки минималистичен интериор.

Дизайнът на помещенията, декорирани по английски или викториански начин, ще бъде допълнен от картини, където за основа на сюжета се вземат сцени за лов с кучета или коне. Те ще внесат хармония и особен аромат в стаята.

Картините в модерния интериор

Как да окачите картините

Преди да окачите картина, трябва да изберете място, където нейното местоположение ще бъде най-изгодно. Малките картини изглеждат най-добре на мебели: диван, легло, фотьойл, маса. Голяма картина ще изглежда добре на стена, без мебели. Ако с помощта на картини се планира да се извърши зониране на стаята, тогава те трябва да бъдат окачени на границата на зоните. Друг вариант при избора на място е осветлението и цвета на стената.

картините

Когато избирате репродукции за своя дом, вземете предвид основните тънкости!

Вертикалните картини визуално издърпват стената нагоре, съответно хоризонтална – тя се намалява.

Платната трябва да са разположени така, че да е удобно да ги гледате.

Ако трябва да окачите няколко картини, тогава в центъра е най-добре да поставите най-големите, а по краищата – тези, които са по-малки.

Друго правило за поставяне на няколко картини е първоначалното им поставяне на пода. По този начин може да изградите оптималната композиция.

На адрес: www.чистота.com, може да намерите много полезна информация и съдействие, относно организацията на дома, започвайки с изхвърляне на всичко излишно.