Камъни, които привличат любовта

камъни

Традиционно символите на любовта се считат за сърце, роза, ангел и лебеди, но не по-назад остават и някои скъпоценни камъни.

Червените и розовите цветове, също са свързани с романтика и любов. Всичко това се използва, ако трябва да създадете любовно настроение на среща, да говорите за чувства, да направете талисман, за да привлечете или запазите любовта.

Най-голямата сила, обаче се пренася, чрез любовните амулети. Те от своя страна са направени от скъпоценни камъни. Последните са склонни да абсорбират енергия от външния свят и космоса, да я натрупват, предавайки я на собственика си.

Камъкът на любовта нежно въздейства, върху човек. Той го кара да вземе правилното решение, да обръща внимание на детайлите, разкрива емоции и чувства.

Кои са камъните на любовта, вижте сега:

Чароит

чаорит

Това е люляковото чудо на Сибир. Единственият лилав минерал с шарен цвят. Цветът на чароита е цялата гама от лилави нюанси с включени нотки на бели, черни, жълти, кафяви петна. Всички те са вплетени в причудливи модели, които приличат на тъкани от копринена лента или цели пейзажи.

Единственото находище на чароит е открито през 1978 г. от двойката Рогов на границата на региона Иркутск и Република Саха. Правителството на Якутия ограничило добива на камък до 100 тона годишно, а в съседния регион работата в кариерата била напълно спряна.

Люляковият цвят символизира любовта, духовността, мъдростта и хармонията. Това е камъкът на поетите, художниците и влюбените. Charoïte може да ви научи да усещате фино заобикалящата реалност, да забелязвате красота, да улавяте всякакви промени в настроението на друг човек и да се настройвате на същата вълна – влюбване.

Камъкът носи промяна и помага лесно да се адаптирате към околната среда. Ако има застой във връзката, развитието е спряло и любовта изчезва, тогава чароитският талисман е в състояние да внесе нещо ново в живота. Той може да достави дългоочаквано предложение, допълнение към семейството, съвместно пътуване или преживяване, което ще разбунтува стари чувства.

Никой няма да остане сам с чароит. Това е камък, който помага на хората да се намират. В семейния живот, амулетът от чароит ще помогне да се избегнат кавги, скандали, недоразумения. Той ще създаде аура на хармония, топлина и уют в къщата.

Когато купувате продукт от чароит за любов, трябва да се имате предвид, че това е рядък камък и цената за него е висока. Това го прави привлекателен и за измамници.

Някои създават цветна пластмаса, други продават незаконно добития минерал. Най-опасното в това е, че чароит се намира с радиоактивни примеси. Когато това е открито, всички такива камъни са изваждани от обращение. Истинските копачи ги намират и продават. Може да идентифицирате този камък по жълтите петна с кафяв ореол.

Аметист

Аметист

Люляковите камъни не се срещат често в природата. Те са широко разпространен от древни времена. Римляните и гърците създават легенди за тях, а евреите, когато бягат от Египет, вземат аметист заедно с другото наследство. От короните на египетските царе този камък преминава към напръстника на първосвещеника и се превърна в свещен библейски камък. Носят го служителите на църквата в пръстени, на кръстове. Те украсяват рамките на икони.

По състав е кварц с примеси на магнетит, хематит, рутил. Под въздействието на природните фактори в кристалната решетка на камъка се появяват кухини. Това място е заменено от метални йони, които придават на камъка необичаен ярък цвят.

Аметистът е използван за любовна магия. За това обектът на обожание е представян с очарователни аметист мъниста. Смята се, че този метод помага силно да се влюбите в човек. Той се справя най-добре с магии за любов. Любовта подчинява волята на човек, но не и ума и сърцето. Даването на аметист за талисман, трябва да е свързано, първо с достоверността на взаимната любов.

Аметистът е пазител на семейството. Той спасява от кавги, конфликти и предателства, запазва любовта и добрите отношения между съпрузите.

Мъжете трябва да носят такива камъни с повишено внимание, тъй като това носи славата на бижута за хомосексуалисти.

Розов кварц

Розов кварц

Кварцовите мъниста, намерени при археологически разкопки, датират от 7000 г. пр. н. е. Предполага се, че в древна Месопотамия жените ги използвали като бижута. Използването на розов кварц в онези дни, било главно с магически цели.

В древния Изток този вид минерали били използвани за медитация. Вярвало се, че ако погледнете дълго време, тогава сърцето на човека срещу вас ще е изпълнено с любов. В древен Рим се добавя кварцов прах, които се поставя към кремовете, за да поддържа кожата свежа и опъната дълго. Гърците имат легенда, че кварцът е дарен от бог Ерос.

Това са най-популярните камъни за привличане на любов. Това е символ на раждането на любовта, първата любов и предчувствие за големи чувства. Това е камък за млади момичета, които все още не са опитни в любовта, но са изпълнени с надежда.

Този амулет е подходящ за тези, които не могат да срещнат любовта си или които са разочаровани от хората. Той ще помогне за заздравяване на душевни рани, забравяне на стари обиди и несподелена любов. Такива бижута се носят и от нападнати от меланхолия или депресия. Розовият цвят носи не само любов, но и радост, добро настроение и оптимизъм.

Hairstone

venus hairstone

За този камък се носят легенди. Веднъж богинята на любовта Венера плувала в планинска река и не забелязала как е загубила кичур коса. Тя осъзнала, че и липсва едва вкъщи и побързала да се върне, защото оценявала къдриците си и не можела да позволи да попаднат в грешните ръце. Когато Венера се върнала на реката, вече било зима и косата на богинята била замръзнала в леда. Картината била толкова красива, че Венера не извадила косата си, а превърна леда в камък. Оттогава минералът със златни къдрици вътре се среща по цялата земя и носи частица божествена любов.

През 17 век в Европа този талисмани под формата на сърце е наречен „стрели на Купидон“.

Всъщност косматият скален кристал с включен в други минерали. Има много разновидности от него, в зависимост от цвета и количеството примеси. Например, има камъни със златен рутил. Той наподобява косата с тънките си конци. Има черни с включен турмалин. Има камъни, които приличат на златни или сребърни сплитъци, но всъщност това е рутил.

Това е камък, който ще помогне да се събуди сексуалната енергия, но ще запази чувството за пропорция и няма да направи притежателя си похотлив. В семейна двойка този камък талисман със своите енергийни вибрации е в състояние да възроди миналите страсти. С него, партньорите ще се чувстват привлечени само един към друг. Не може да има опасения за изневяра.

Продуктите, направени от този минерал с рутил, ще помогнат на някой да се влюби във вас. Смята се, че ако този камък бъде даден на обекта на страстта, той ще започне да му отвръща и няма да може да погледне никой друг.

Неомъжените ще могат бързо да се срещнат с половинката си и да създадат семейство. В по-късен живот камъкът ще предупреждава за проблеми във връзката. Изгубеният камък загатва за развод, а напуканият камък за измяна.

Сапфир

Сапфир

В древни времена боговете живели на планината Кайлаш, която се намира в Цейлон. Хората обичали, уважавали и почитали своите богове. Те често се събират в подножието на планината, правели жертвоприношения, молели се на боговете за помощ.

Веднъж хората толкова искрено и дълго време молели боговете да се явят и да имат милост. Брахма разпръскал питието си за безсмъртие по целия свят. Там, където паднали капките, се образували сапфири. Може би затова сега на Цейлон се добиват висококачествени сапфири.

Сапфирът е алуминиев оксид, корунд. В чист вид е безцветен. Цветът му се придава от примесите на храма, манган, желязо, титан. Сапфирът се счита за яръксини камъни, но всъщност се предлага в различни цветове: синьо, жълто, оранжево, лилаво. Откроява се отделночервен корунд, който е получил собственото си име, рубин.

На висока температура сапфирът губи цвета си, но при рентгеновите лъчи, става по-ярък. Това се използва от бижутерите за подобряване качеството на нискокачествените суровини.

Синята звезда сапфир носи любов. Това е талисман за жени, които мечтаят за семейно щастие. Самотните с него ще се омъжат по-бързо. За женените хора, той ще възстанови отношенията със съпруга / та. За да не спира да помага, минералът трябва да се зарежда, оставяйки го през нощта под лунните лъчи.

Когато избирате амулет, струва си да запомните, че само естествените камъни имат магически свойства. Така повечето от наличните в търговската мрежа се отглеждат в лаборатория. Такива бижута могат да се носят за красота.

Рубин

Ruby

Рубинът е по-скъп диамант. Камъните от него са с идеално качество и големи размери, но и са много редки. Рубините от Бирма са особено ценени заради интензивния си цвят. Цената на рубин определя нюанса, прозрачността и наличието на дефекти. Съвременните технологии правят възможно прецизирането на рубините. Термичната обработка прави този минерал по-прозрачен и премахва излишните примеси от него. Пукнатините в камъка се запълват със специално стъкло.

Когато купувате рубин, не трябва да забравяте, че повечето камъни на съвременния пазар се създават изкуствено. Те изглеждат не по-зле от естествените и дори много по-чисто, нямат еднакво силна енергия. Това означава, че не могат да се превърнат в талисман.

Рубинът е камък на любовта, семейното щастие и дългия живот. Четиридесет години брак се наричат ​​рубинова сватба по една или друга причина. Камъкът символизира силен съюз, който не се разпада под натиска на обстоятелства, неприятности или кризи. Ярко аленият цвят е страст, която няма да избледнее с годините.

Бижута с рубин се носят от омъжените жени, които искат да запазят съюза, както и от млади момичета, които мечтаят за брак, но не могат сами да намерят любов. Аленият камък ще привлече любов, която ще продължи цял живот.

Все още никой не е успял да разбере природата на любовта. Влюбваме се в някой от пръв поглед и продължаваме да обичаме дълго време, докато при други, дори години живот под един покрив не внасят топлина във връзката. Всяко момиче мечтае за любов, а една зряла жена иска да поддържа добри отношения в семейството и да не оставя страстите да изгаснат.

Описаните камъни за привличане на любов отлично ще се справят с всички задачи. Но трябва внимателно да изберете талисман, слушайки интуицията си, внимателно проследявайки промените в живота.

Случва се камъкът само да навреди на притежателя, разкривайки отрицателни черти на характера му. Например рубинът дава сила. Камъкът само ще навреди на необузданите, жадни за власт хора.