Как Wi-Fi влияе на тялото

безжичен интернет

Как Wi-Fi влияе на тялото ви

Безжичният Интернет (Wi-Fi) ни спасява от неудобните кабели и жици. Наред с това, той позволява безпрепятствен достъп до всички удобства на мрежата. Мнозина, обаче се съмняват в безопасността на чудодейните вълни.

След появата на безжичен Интернет през 1998 г., учените отдавна се опитват да разберат, какъв е WiFi ефектът върху човешкото тяло. Резултатите са доста шокиращи – WiFi-вълните могат да повлияят неблагоприятно на здравето и мозъка, особено при децата.

Въздействието на WiFi, върху организма

Тук най-шокиращото е, че този факт не е нов или дори спорен. Всъщност, Scientific American публикува статия през 2008 г., озаглавена „Контрол на ума, чрез мобилен телефон“. В нея са описани опасностите от Wi-Fi за човешкия мозък. Ето, защо нека разберем, какви заплахи крие радиацията на вашия рутер.

  1. Развитие на безсъние

Забелязали ли, сте някога прилив на енергия, след използване на Wi-Fi? Може би толкова мощно, че нарушава съня? Вероятно няма да може да отговорите на този въпрос, тъй като почти винаги сте в зоната на покритие на Wi-Fi. Може да ви е трудно да разграничите състоянията на облъчване и тези без него. Вижте и кой е измисли Интернет.

Във връзка с нарастващите съобщения за подобни явления са проведени експерименти. През 2007 г. на участниците в проучването е предложено да използват обикновени телефони, които излъчват електромагнитни вълни, а втората група използвала фалшиви. На тези, които използвали истински телефони, им трябвало много повече време, за да заспят. Предполага се, че сънят в обхвата на LTE може да създаде хронични нарушения на съня. И няма значение, дали това е вашият собствен телефон, домашен рутер или Wi-Fi от съседите по стълбището.

  1. Ефект, върху образуването и развитието на клетките

Когато група ученици от Дания започнали да изпитват проблеми с концентрацията, след дълго време заспиване с телефон, бил проведен експеримент, върху растения за определяне ефекта от безжичните Wi-Fi рутери. Някои растения се отглеждали в помещение, изчистени с всякакъв вид вълни; други в областта на влиянието на два LTE източника, които излъчват същото количество радиация като смартфоните. Резултатите от експеримента? Растенията от втората група изобщо не се развивали.

  1. Вреда за децата

Ефектът от радиацията на LTE и мобилни устройства, върху тялото може да е невероятно силен за децата. Той може да забави развитието и образуването на клетки в организма, особено при растящият индивид. Експериментите с животни през 2004 г. свързват излагането на радиация с развитието на бъбречна дисфункция. Всъщност провалът във формирането на протеинови клетки е толкова силен, че авторите на изследването отбелязват, че такова поведение на клетките е по-изразено при деца и млади хора. По този начин, част от населението ще е особено чувствителна към последствията, описани по-горе.

  1. Рискът от тумори образования

Това е твърде противоречиво, но не можем да затворим очи пред статистиката. Това, което показа, експериментите с животни е, че разпространението на електромагнитни вълни допринася за риска от тумор. Въпреки факта, че експериментите с хора са рядкост, има много творби, посветени на изучаването на дадена тема. Един такъв пример е случаят с младо момиче. Тя развила злокачествен тумор на гърдата. Изключението тук е, че момичето не е било генетично предразположено към подобно заболяване. Туморът се появил точно в района, където момичето носело устройството си.

  1. Разстройство на мозъчната функция

Учениците от Дания провели поредица от експерименти, в резултат, на които е установено, че при субекти, изложени на LTE вълни, са открити няколко зони с намалена мозъчна активност. Това означава, че безжичната мрежа не само има отрицателен ефект, върху тялото, но и нарушава сивото вещество.

За един ден Wi-Fi не може да окаже огромно влияние, върху тялото. Това се случва във времето и при постоянна употреба на устройства.

Отървете се от радиацията към момента. Започнете с малки промени, например, спрете да използвате своя смартфон, преди сън.