Как изглежда къщата мечта на съвременната жена

къщата мечта

Как изглежда къщата мечта?

На 8 март мъже от цял ​​свят раздават подаръци на любими жени, независимо дали живеят в къщата мечта с тях…

Най-често това са цветя и сладкиши, плюшени мечета, парфюми или бижута. Но се случва и така, че на този ден представители на красивата половина на човечеството получават апартаменти и къщи като подарък.

Как човек не може да направи грешка, когато прави този труден избор?

Какво е – мечтаната къща на съвременна жена?

Статията ни е предоставена с любезното съдействие на Али Барут.

Ето мненията на експерти кои апартаменти дамите предпочитат днес.

Емоции, светлина, мирис и фън шуй

Жените са по-склонни към емоционално пазаруване от мъжете. „След като претеглят рационално всички плюсове и минуси на избраните предмети, жените са по-склонни да дават предпочитание на жилището, в което се чувстват комфортно, което им харесва на пръв поглед, дори и не всички аргументи са в полза на това“.

Но какво е необходимо, за да може една жена да се чувства комфортно в нова къща?

„Всички жени мечтаят за просторен, светъл и удобен апартамент, така че тесните коридори и малки прозорци не се вписват в идеята за домашното „гнездо“.

Гледката от прозореца и дребните детайли могат да бъдат от решаващо значение за жената при избора на апартамент. „Понякога една жена може да вземе окончателно решение за закупуване на апартамент с мирис в апартамента, широк паркинг или удобна рампа за детска количка“.

„Нивото на сигурност е изключително важно за жените“. Те винаги внимателно оценяват как се държат охраната, какъв е контролът на достъпа на входа на селото или на входа на къщата.“ Освен това не е свързано само с елитните жилища: такъв показател като криминогенната ситуация в региона е по-важен за жените, отколкото за мъжете.

Кухненският кът – обръща се голямо внимание. Ако за мъжете неговата площ, оформление и техническо оборудване не са от голямо значение, тогава жената в плана на апартамента е особено педантична обмисляща този конкретен правоъгълник.

За повечето жени е важно кухнята да е просторна, светла и удобна, колкото е възможно повече от банята и оборудвана с най-новите технологии. Едва тогава, тя прави къщата мечта, сбъдната реалност.

Детска градина, тишина и стереотипи

„За работеща жена функционалната логистика има значение. Така преди работа е възможно да заведе детето в детска градина недалеч от дома, на връщане към къщи до фитнес клуб или магазин за хранителни стоки“.

„Домакинята, която се е посветила на отглеждането на деца, вероятно ще предпочете къща в екологично чист, тих и безопасен район с добре развита социална инфраструктура“.

За жената е по-трудно да промени района на пребиваване. „Тя често предпочита да избере апартамент на мястото, където живее сега или където живеят родителите й. Това е и причината жените по-често да приемат второ жилище, освен ако в тяхната зона няма нова сграда.“

Представителите на по-слабия пол предпочитат това пред типичната украса на апартамента. В допълнение, полетът на фантазията в тази област, днес е ограничен само от бюджета.

Къщата мечта като рокля на Шанел

Жените обръщат не по-малко внимание на външния вид на къщата, отколкото на декорацията на апартамента. Ако мъжът може да се задоволи с минималистична фасада от стъклобетон, тогава за жената при избора на апартамент той ще бъде минус. Може би затова преди повече от 300 години се появила женската архитектура.

Барби архитект

За първата жената на архитектурата в света е приета Елизабет Уилбрахам, съпредседател от 1671 г., инженер-дизайнер в West Park в Шропшир (Великобритания). В Русия е позволено да се учи архитектура от 1904 г.

Модните дизайнери жени имат възможност да правят играчките, по-практични и по-удобни всеки ден. Така в женската архитектура, като цяло се настаняват хармоничността и организацията.

За почистване на дворове в София и окръга.