Как да увеличите семейните доходи

доходи

Един много актуален въпрос е, как да увеличите семейните доходи. Бракът може да е обречен, ако финансовите проблеми не бъдат решени скоро. Колкото и тъжно да звучи, оказва се, че без просперитет в материалния свят става невъзможно да се живее. От това страдат, както жените, които се нуждаят от финансова защита, така и мъжете, тъй като страда тяхното его. Това повлиява на самочувствието на цялата двойка.

За да увеличите семейните доходите е важно да вземете предвид, какво ги унищожава и как правилно да поддържате едно добро финансово състояние.

Правила за увеличаване на семейните доходи:

 1. За да живеете, според възможностите си, не означава, че трябва да ходите със скъсани гащите, но все пак не трябва да сте „широкопръсти“;
 2. Да работиш, според призванието си;
 3. Позитивното мислене е знак за съвършенство;
 4. Стремете се да служите на общността;
 5. Бъдете тактични;
 6. Изпълнявайте своите задължения в семейството;
 7. Имайте последователност в брака;

Какво влияе разрушително на благосъстоянието:

 1. Да изневерявате на съпруга / съпругата;
 2. Кавгите, заради пари;
 3. Участията в корупционни сделки;
 4. Внедряване на мисълта за вечната липса на пари;
 5. Да се сравнявате с богатите;
 6. Да се стремете да получавате пари по всякакъв начин;
 7. Пристрастяване към хазарт, заеми, кредити, дългове, измами;

В отчаяни ситуации може да вземете пари назаем, само на надеждни и доверени хора.

Не бива да търсите сложна схема на доходите

Достатъчно е да се усъвършенствате в определена посока, да се стремите към височините и да не измисляте напълно объркващи начини за самореализация.

Съвети как да постигнете богатство и да увеличите семейните доходи

Трябва да разговаряте със съпруга си (съпругата) за това, за което мечтаете.

Вашето богатство трябва да има ясни и разбираеми финансови форми, а така шансовете да получите това, което искате, трябва да растат.

Ако искате да построите къща – говорете за това. Нарисувайте я на хартия или си представете заедно, каква трябва да бъде. Представете си как ще правите ремонти, как ще сглобявате новите мебели, как децата ще тичат из двора.

Фокусирайте се само върху проблемите!

Необходимо е да приоритизирате някакъв ред в семейния бюджет. Например за покупка на къща, лятна вила, кола и т.н.. Въпреки, че това са сериозни инвестиции за бъдещето, сега можете бавно да ги създавате, да мислите за тях и в представите си да ги превръщате в реалност.

Пътят към увеличаване на доходите не е труден

Важното тук е да имаме пълна хармония в семейството: да се разбирате, подкрепяте, да мислите в един вектор, да обсъждаме планове, идеи, мечти и надежди.