Как да си отгледаме зеленчуци в саксия

Зеленчуци в саксия

Искате да, си отгледате зеленчуци в саксия?

Няма да е трудно да имате зеленчуци в саксия, нито ще изисква големи усилия. Научете как става …

Напоследък много говорим за сеитбата на различни култури , защото началото на летния сезон предстои. Не винаги, обаче се нуждаете от вила, за да отглеждате успешно растения. Може да имате бърза лятна градинка, дори в апартамента.

Основното нещо, което трябва да запомните, е, че зеленчуците се нуждаят от подходящи грижи, за да растат успешно в градината или на балкона. Ще ви помогнем да вземете решение за желаната култура и ще ви разкажем повече за всяка от тях. Също така предлагаме да се запознаете с процеса на отглеждане на банани и фъстъци у дома.

Селекция от зеленчуци, които могат да бъдат засадени като звленчуци в саксия

Домати

Доматите дават страхотна реколта, ако се грижат правилно. Те се нуждаят от достатъчно слънце, поне 5-6 часа всеки ден. Изберете размера на съда въз основа на сорта домати. За да не пропуснете нещо, започнете опита си с чери. Този сорт се счита за най-продуктивен.

Чушки

Чушки също се нуждаят от много светлина и топлина, за да дадат добра реколта. Не забравяйте да наторявате почвата от време на време. Голям съд с дълбочина поне 30 см е подходящ за този зеленчук.

Репички

За отглеждане на репички в парникови условия няма да ви е трудно. Този зеленчук е идеален за гърне. Вземете малки и широки саксии за цветя. Когато засаждате, оставете 5-7 см между разсада.

Грах

Грахът не се нуждае от голям съд и специално внимание. Расте добре на балкона, ако има достатъчно слънчева светлина. Не забравяйте да поливате грахта, тъй като той обича, почвата да е влажна.

Моркови

Морковите растат най-добре при хладно време. Един зеленчук се нуждае от редовно поливане, в противен случай корените могат да изсъхнат и да се напукат. Използвайте широки саксии с дълбочина поне 30 см. Този зеленчук е толкова непретенциозен, че някои го отглеждат в бутилка от вода.

Краставици

Този зеленчук изисква редовно поливане и слънчева топлина. Вземете средни или големи саксии. След няколко месеца може да получите първата реколта. Краставицата расте, така че се нуждае от специални рамки, около които зеленчукът може да се извие. Крепежът може да бъде направен от пръчки.

Патладжан

Този термофилен зеленчук се нуждае от топлина и през деня и през нощта. Ето защо е най-добре да отглеждате патладжан през лятото. Той се нуждае от често поливане и тор. Не забравяйте, че тази култура е податлива на вредители.

Тиквички

Отглеждането им в саксия може да е най-доброто и да даде най-добри тиквички. Градинарите избират този зеленчук, защото живее перфектно на балкона, в градината и в открития вътрешен двор. Поставете контейнер или саксия с тиквички на осветено от слънцето място и следете за редовното поливане и хранене.

Спанак

Спанакът расте добре в контейнери навсякъде, включително затворени пространства. Ще ви трябва широк съд с дълбочина най-малко 20 см. Растението може да е и в сянка. Ако искате листата от спанак да растат по-големи, оставете разстояние 7-10 см между семената.

Маруля салата

Марулята расте бързо, така че може да берете няколко пъти през вегетационния сезон. Започнете сеитбата, през пролетта. Използвайте широк, но не много дълбок съд или саксия. Поливайте често, но не много, така че почвата да остане влажна. Не забравяйте за дренажа на почвата.

Както, сами видиждате, грижата за тези култури е подобна. Необходимо е да поливате растението навреме и да контролирате количеството слънчева светлина. Започнете с нещо дребно, като маруля или спанак. Сигурни сме, че ще успеете.

Научете, тук за цена за почистване на двор в София.