Как да си намеря спътник в живота на 35+

живота на 35+

Когато бяхте на 17, 21 или 23, животът ви се струваше така далечен, особено за онези, които живееха живота на 35+

Все повече станаха жените и в България, които първо правят кариера, организират останалата част от живота си, а личният аспект, създаване на дом и семейство оставят на заден план.

Съвременната жена у нас вече има редица други приоритети и те съвсем не са единствено около дом, съпруг и деца. Този модел на поведение е характерен за американката, за някои жени от европейските страни, а в последните 10 години стана модел на подражание и за българските дами.

В стремежа да се конкурират все повече със силния пол в сфери на дейност, известни главно като „мъжки“ професии, жената у нас често минава 35 годишна възраст, но дали това може да е проблем за нейното бъдеще?!

Трудно ли е на 35 + г. да си намериш спътник в живота, а въпросът пред, който всяка трета жена е поставена днес. Уви, оказва се, че много момичета от периода на Промяната, днес става, но вече на 30+, нямат създадени постоянни и трайни връзки с мъж, за семейство. И, какво да говорим? Най-болното е, че дори да искат мисията, често се оказва значително трудна.

Ако си готова за промените на живота, започни от днес и от тук!

Според психолозите жената след тридесетата година преминава в нов етап от развитието си. Вземайки предвид и факта, че много от дамите на тези години вече са имали поне една несполучлива любовна връзка, те много по-трудно се впускат в нова авантюра.

С навлизането на компютърните технологии и глобализацията, друг подход завзе главни позиции и това са връзките и запознанствата в Интернет. По проведени най-нови проучвания на психолози, аналитици в семейните и брачни отношения, сексолози се оказва, че голям процент и от връзките в Интернет не са така надеждни, не обещават сигурност и в повечето случай се оказват не това, което очакваме.

Това е така, защото жената, пардон, момичето на 20 е като „празна кошница“. В нея няма нито опит, нито подход, а само наивност.

С годините всеки от нас трупа опит от живота на 35 +, на 20 или на 45+… Опит от този на приятели и роднини, учи се от грешките, става по-предпазлив, а следователно се научава, какво да избира, кое да слага в „кошницата“ си и от кое да се лишава.

Не е лъжа и, че на 35+ годините започват осезаемо да личат, а от белезите на времето никой не може да избяга.

Истината е, че критичността на жените на тези години, взискателността и нюха към подбор не са излишни и дори са нужни. Добре е и да забравим за приказката: „Противоположностите се привличат“. Специалистите съветват, че на тези години, жените трябва да:

–              Избират партньори със сходни характери. Този критерии на тези години е най-важен.

–              Не бива да губят надежда, дори след някой несполучлив опит. Същото важи и за първата среща, в която много казват край, без дори да са опитали и дали минимален шанс.

–              Нужна е и ревизия на изискванията към мъжа. Не може да съдим външността, ако всичко останало ни допада.