Как да си конкурентоспособен в сезона на отпуските

конкурентоспособен

Как да си конкурентоспособен?

Съществуват десетки ситуации, в които ти се иска всячески да покажеш на колегите, на шефовете и на света, че си нещо повече от това, което виждат в теб!

И ако все още имаш ясната идея към, какво се целиш, опитай няколко трика. Те ще те направят по-конкурентоспособен в работата:

Безкрайните оперативки и презентации

Със сигурност всички сме ги изживявали (да не споменаваме и когато към първите е включено и мъмренето за неуспехите на някои от екипа). За да си подготвен за поредната безконечна лекция, отдели малко от личното си време и се подготви.

Когато дойде твоя ред не забравяй да изтъкнеш нещата, които си постигнал през изминалия период. Не пропускай да посочиш бъдещите планове, които възнамеряваш да осъществиш в името на фирмата. Второто може да ти е в голяма полза. Това за, пред колегите и като застраховка, че няма някой друг да открадне идеите ти, преди да си ги представил на шефа.

Отговорностите са разпределени „уж“ по равно

Да, но на теб отново се пада честта да оставаш извънредно на работа.

Сега е момента да помолиш колегите за помощ, а ако не искаш да те сметнат за неудачни, опитай се да организираш ефективно работата си. За целта отиди половин час по-рано. Направи план за действие, който умело да съчетаваш с извънредните задачи в офиса. В края на работния ден сам ще се изненадаш, колко по-навреме си тръгваш.

За да си по-конкурентоспособен в сезона на отпуските

Грижи се за здравето си!

За да се справиш с умората, която така и така наляга всички, опитай да се наспиваш.

Вечер си лягай в нормално време, а сутрин опитвай да станеш поне 1-н час преди работа. Последното ще ти е от полза за пълноценна закуска. Допринеси и раздвижване, и пълна кондиция за старт на деня.

Опитайте се да сте по социални и в службата не само навън

Сега е моментът, когато екипът е в намален състав. Да завържете приказка с новата колежка, която едва отскоро влезе в екипа… Или да си оправите търканията с колегите, които реално никога не са ви харесвали е добра алтернатива. Не мислиш ли?

Не, че ще е от голяма полза, но така и така намаленият екип ще направи впечатление в очите на шефа, повече от всякога. Какво да кажем за задружността в такъв момент.

Научи си уроците след 30-те и сам/а ще се увериш, колко по-спокойно може да живееш!