Как да се справим, когато ни изоставят

Как да се справим, когато

Не сте си представяли, че ще четете тема, от типа на: „Как да се справим, когато ни изоставят“…

… или ще търсите отговори на хиляди въпроси дебнещи да намерят правилният път?!

Но ето, че и вие сте изоставена…

Сега е моментът да откриете верния път, колкото и да ви боли, колкото и сама да се чувствате и колкото и да ви е обидна цялата ситуация.

Какъв е отговорът на въпроса: Как да се справим, когато ни изоставят?

Едва ли има смисъл да се ровите в миналото – кой крив, кой прави; кой на кого обиден, защо го мразите и защо ви остави сама.

Време е да се съвземете и да потърсите нов хоризонт пред себе си. Но!!! Преди това, трябва да се научите сама да овладявате някои ситуации. Ето и някои от най-срещаните:

Не го спирайте

Със сигурност ще има множество моменти, в които сърцето ви ще се къса, ще ви се иска да направите и невъзможното, за да си го върнете. Повярвайте – щом един път чашата се счупи, щом един път въжето се скъса, колкото и да го лепите, колкото и да връзвате, никога няма да е било като в началото. Помислете само, дори да проспите сега, склонна ли сте Никога, ама никога да не го изтъкнете като причина, че изневярата му не ви е наранила, че обидата не ви е нагрубила?! Склонна ли сте цял живот да търпите поредната лъжа, обида и унижение. Ако да, то тук няма място за нашите съвети. В случаи, че сте уверена, не позволявайте и не пренебрегвайте интереса си. Научете се, че „Човек трябва да уважава преди всичко себе си“. Когато той сам се заобича и другите ще го обичат.

Научете се да изразявате емоции

Ако ви се плаче плачете, но не търсете успокоение и утеха само в миналото. То може да е свързано с приятни спомени, но не забравяйте, че живеете в настоящето, а както гласи една мъдрост, нека се помолим, заедно: „боже, дай ми сили да постигна това, което мога; търпение, да преодолея това, да преодолея това, което не мога и разум, за да направя разлика между двете“.

Превъзмогнете самотата

Ясно е, че всеки в живота си разчита и на нечия чужда подкрепа и ако до сега тя е била в ‚Той“ опитайте се да носите повече отговорности. Научете се да сте самостоятелна, колкото и да е трудно в началото. Повечето сега ще кажат, че това е невъзможно, но не е така. „Кукли“ осъзнайте се, стъпете трезво на земята и се огледайте – Колко повече възможности и хоризонти се откриват пред вас, когато не сте обвързана?! Време е да се погрижите и за външността си и да се впуснете отново към любимите занимания. Не забравяйте и приятелствата, те определено ще ви разтоварят от усещането за самота.

Повярвайте в себе си!

Определено вси трябва време. Чувствате се уморени, депресирани и всичко ви дразни, но нека този период не трае дълго. За начало спрете да търсите вината в себе си. За начало приемете напускането като поука. Помислете за ползите и това, което печелите в момента, а именно – свободата да правите и имате това, което до сега не сте могли. Открийте в „раздялата“ – „свобода“, „независимост“, „шанс за по-добър живот“.