Как да се отървете от бъркотията

Как да се отървете от бъркотията

Обърнете внимание. Да, точно сега! Какво имате на бюрото си? А в стаята, в която смятате за подредена? Направихте ли собствен апартамент? Не се ли чувствате като у дома си, ако не сте спокойни? Опитът на много хора показва, че околната среда силно ни влияе. Вътрешният и външният свят са тясно свързани помежду си.

Материалите са изготвени и организирани с любезното съдействие на екип по почистване на мазета и тавани: kostovi.bg.

Как да се отървете от бъркотията

Големият обем неща не е проблем.

Проблемът е, когато тези неща се съхраняват случайно или има толкова много от тях, че просто няма достатъчно място за съхранение.

Може да са полезни за някого. Мнозина пазят нещата, вярвайки, че един ден те могат да бъдат полезни. Тази мисъл е голяма логична грешка: докато тези неща са у дома, никой не се нуждае от тях! За да се появят някои ползи за другите е необходимо другите да имат достъп до тях. Ето няколко възможности:

Продайте нежелани продукти в добро състояние. И възможно най-скоро. Дайте неща. Това може да бъде книга, кутия или дреха. Някой няма да се зарадва на този вид подарък. Направете красив пакет, прехвърлете времето на обекта към специален повод и се радвайте на друг човек!

Изпращайте тези неща на някого или на благотворителност. Вземете молив в ръцете си и запишете в три колони нещата, с които сте готови да се разделите.

Втори живот на нещата

Какво ще се случи с изхвърлените неща? Дали ще навредят на околната среда? Рециклираните продукти са от полза. „Повторно използване“ означава грубо „връщане“: това, което може да върнете, отчасти в друга форма, ще ви се върне!

Велики съвети, които помогнаха на някои много пестеливи хора постепенно да се отърват от хаоса: да отделят няколко пакета (направени от пластмаса, хартия, кърпи и т.н.) и да си обещаете всеки ден (с изключение на неделя) да извадите един пълен пакет от вашия апартамент. Вземете всичко: стари дрехи, отпадъчна хартия, допълнителни устройства и др.

Така: изхвърляте, дарявайте, продавайте, изпращайте!

Организирайте професионално почистване на мазета и тавани в цяла София.

Нежелани подаръци

Какво да правим с необичаните подаръци? Определено може да се отървете от тях. Тази категория включва неща, които са наследени и никога няма да използвате.

Откровената фраза, звучи добре: „Вече имаме толкова много.

Нека да поиграем в бъркотията

Сценарий 1 По някаква причина трябва да се преместите в по-малък апартамент. Запишете седемте неща, които ще вземете със себе си. Не, не ставайте и не се оглеждайте! Вече знаете какво наистина има значение;

Сценарий 2 Отивате в чужбина за три години, където ви е предложена мечтателна работа. Напишете седемте неща, които ще опаковате с вас, ако имате на разположение контейнер за преместване 2x2x2 м;

Сценарий 3 Получихте изкушаващо предложение за работа, но за това трябва да отидете в чужбина за три месеца. Можете да вземете само куфар с 30 кг багаж. Избройте седем неща, които във всеки случай ще опаковате в куфар.

Идеалното място за обучение в способността да се изхвърля, без извинение е медицината. Всяко лекарство има свой срок на годност, който трябва да се спазва. Време е да изхвърлите всичко, което вече не е възможно. Къде се съхраняват лекарствата във Вашия дом? Запишете тези места.

Ако те са разпръснати из целия апартамент, опитайте се да организирате общо място за тях. Например, чекмедже в скрина. Изобщо не е необходимо да се подсказва перфектна чистота или да се изхвърля всичко сега. Започнете с нещо по-малко амбициозно. Подредете домашния комплект за първа помощ, изберете артикули за продажба, съберете пакет стари дрехи. И тогава празнувайте малката си победа!

Всеки път, когато се отървавате от бъркотията, ще става все по-лесно и боклукът ще започне да намалява.