Как да познаваме нуждите на кожата

Кожата

Питали ли сте се от какво има нужда кожата ви?

На какво е подложена ежедневно и как да допринесем за истински комфорт по всяко време. Над тези въпроси избрахме да се спрем, точно сега, защото лятото е сезона, когато настъпват най-много проблеми с кожата.

И докато студа през зимата е най-големия враг на лицата ни, то лятото, част от тялото са разголени, а кожата страда най-много.

Наред със слънчевото излагане, кожата на лицето се деформира от ежедневни мимики, гримаси, сълзи, смях, стрес, а всичко това оставя своя траен отпечатък.

Добре е и да помним, че кожата на тялото, въпреки, че не е подложена на ежедневни агресори, също се нуждае от грижи. В летния сезон цялата обвивка на тялото ни се обединява в нуждата от жажда.

Предлагаме ви да си зададете сами следните въпроси:

Познавате ли кожата си?

Правилната грижа е свързана и с правилният избор и използване на козметични продукти. Ето защо е важно да определите, към кой тип се отнася вашата кожа:

  1. Нормална кожа – за наше съжаление малко хора има такава кожа и те най-често са под 30 години. Тази кожа не е чувствителна, гладка е и липсват неравности.
  2. Мазна кожа – тя е лъскава и мазна, а главната причина е прекалено отделяне на серум. Появата на черни пъпки и точки е типична за нея.
  3. Суха кожа – тук говорим за дехидратираната и лющеща се кожа. Тя е крехка, напукана, деликатна и лесно зачервила.
  4. Комбинирана кожа – такава кожа блести на челото и между веждите, а по скулите и около очите е суха.
  5. Чувствителна кожа – тя е нежна и прекалено чувствителна, лесно се зачервява и е податлива на обрив и розацея.

Как да подготвите кожата за слънцето през лятото:

Използвайте козметични продукти, за да се защитите от стрес при рязко излагане на слънце. Тук, не визираме единствено излагане под солариума или на плажа, а дори по-лекото облекло, в придвижване на работа, през пролетните дни, кара кожата ни да страда. Два пъти седмично ексфолирайте тялото, за да отстраните мъртвите клетки, а след това нанасяйте хидратиращи кремове. През ежедневието използвайте слънцезащитна козметика.