Как да планирате почистване на апартамент

почистване на апартамент

Как да планирате почистване на апартамент, пълен с боклуци

Без значение, колко сте усърдни, бъркотията лесно се трупа. Независимо, дали става въпрос за мазе, килер или друго прилежащо помещение, което се е превърнало в склад за кутии или години на живот в апартамента. Понякога трябва да натиснете бутона за нулиране.

Как да изчистите нещо толкова голямо като апартамент, без да сте претоварени? Помолихме експертите в chistachi.bg за техните трикове, от планиране до успешно почистване на апартамент.

Стъпки в почистване на дома

Ето и как да почистите дома си. Започнете с планиране в почистването на жилището си:

Не изграждате дом, без чертежи и няма да предприемете пътуване, без карта. Почистването на дома не е по-различно. Когато се подготвяте да започнете, важно е да отделите време да се отдръпнете и да разберете защо и как обезлюдявате дома си.

Определете целите си за почистване на къщата

Без да имате предвид целта е трудно да останете на пътя. Преди да започнете да сортирате и хвърляте неща, отделете малко време, за да помислите защо искате да почистите дома си. Надявате се, да продадете апартамента си или може би помагате на по-възрастен любим човек да намали притежанията си? Ясното чувство за цел има дълъг път. Само така може да поддържате проекта си в движение.

Ако се качите на бягаща пътека, имате предвид пробега или времето. Трябва да имате същите цели и с организацията. Какво се опитвате да постигнете? Защо се организирате? Имайте предвид тези цели, докато се движите по проекта си.

Преди да започнете почистване на апартамент из основи направете инвентаризация

Прекарването на няколко минути във всяка стая на къщата ще се изплати в дългосрочен план. Обърнете внимание на големите предмети, които искате да изнесете от дома си. Помислете за онези, които ще намерят място в друга стая и направете общ преглед на това, колко работа ще трябва да се свърши, както цялостно, така и в конкретни помещения.

Не е нужно да правите пълно сортиране по това време или дори да започнете да правите списък или да маркирате елементи. Извършването на инвентаризация е строго и може да ви помогне психически да се подготвите за проекта и да създадете план.

Помислете как ще се справите с премахването на боклуци

Докато отбелязвате предметите, които искате да хвърлите, помислете как ще се отървете от тях, когато започне с разделянето им на купчини. Има много възможности за изхвърляне, но правилният за вас зависи от това, колко хвърляте и от времето, което имате на разположение. Основните начини, по които ще се отървете от обемистите предмети, се свеждат до две категории: дарение или хвърляне.

Ако искате да дарите предмети, проучете възможностите си, преди да започнете. Повечето центрове приемат широк спектър от артикули. За целта трябва се свържете с тях, за да се уверите, че в момента приемат вашите.

Що се отнася до изхвърлянето на предмети в кошчето, вашите възможности са изхвърляне до тротоара и наемане на контейнер за боклук. Ще искате да се консултирате за услугата изхвърляне до тротоара, това, за да се уверите, че предлагат насипно събиране на боклук. Може също така да попитате за ограниченията.

Ако имате много предмети за изхвърляне, наемането на контейнер за боклук често е най-ефективният вариант да се отървете от всичко наведнъж, от кутии с дреболии до стари мебели и уреди

Намерете услугите за сметища във вашия район.

Проектирайте план за изчистване на дома

Планът стая по стая и график за всяко почистване на дома, трябва да работи във ваша полза. Това може да ви предпази от разочарование и обезсърчения по време на цялостното почистване на апартамента от излишни неща, стари мебели, неработещи електроуреди и т.н..

Преплетете графика си за почистване с вашия работен и личен график, за да балансирате времето си. Ако знаете, че имате натоварен график, след няколко седмици, не планирайте да работите върху най-претрупаната стая в апартамента. Вместо това заемете се със стая, която се нуждае само от няколко 10-минутни сесия, за да бъде из основи изчисти. В случай, че се нуждаете от професионални екипи, не се колебайте да потърсите CHISTACHI.COM.