Как да отглеждаме маруля в торби

маруля

Отглеждането на различни ядливи растения и зеленчуци у дома, в това число маруля, привлича интереса на все повече домакини. Днес ще разгледате маруля в торби, подобно на отглеждането на зелен лук или репички на перваза на прозореца.

Всяка съвременна домакиня ще намери много пакети и стари тениски. Те могат да бъдат рециклирани като вторични суровини. Можете, също така да ги използвате повторно, давайки им втори живот. Първо, това ще ви спести пари. Не е нужно да харчите за допълнителни саксии за растения. Второ, салатата в торбички наистина е много удобна и бърза.

марули в торби

Как да отглеждаме маруля в торби – инструкция

На първо място, изсипете всички семена от маруля в саксия, за да изчакате първите листа. По правило те се появяват на 7-8-ия ден. Не забравяйте да поливате семената.

Засейте семена в саксия с пръст

Когато кълновете се покажат, подгответе торбичките. Изсипете същото количество пръст във всяка торба. На следващо място, засадете по един от кълновете във всяка торба.

Приготвените торбички със земята за салата

Изсипете кълновете с вода и направете няколко дупки във всяка торба.

Следва пробиване на торбите с нож и всеки пакет.

Процес на поливане на торбите с маруля

Салатните торбички трябва да получават достатъчно светлина. Също така не забравяйте за редовното поливане.

маруля в торби

Маруля в торби

Очаквайте щедра реколта след 30–35 дни. Салата в торбички е непретенциозна. Основното нещо е да не забравяте да поливате растението и да му осигурите достъп до светлина.

И, ако сте харесали нашата статия, може да ви е интересно да прочетете за други начини и растения за отглеждане. Всичко това в секцията ни Градина.

Успех!