Как да оборудвате офис у дома

офис мебели за дома

Питате се как да оборудвате офис у дома?

Много хора се чудят дали е възможно да се оборудва пълноценен офис у дома, ако няма отделна офис-стая…

Ако разполагате със свободно време, имате възможност да се занимавате с работа на свободна практика или вечер след работата в традиционния офис, да отделите време за любимото си хоби, защо и да не си организирате офис у дома?

Следвайки нашите указания, може да намерите точното място за всяко нещо и ефективно да организирате пространството. Работата ще бъде много по-лесна и по-продуктивна!

Ето, какво трябва да съдържа всеки един офис:

  1. Бялата дъска е удобен организатор.

Бялата дъска е отличен организатор, който ще ви помогне да планирате деня си, да не забравяте за важни събития, да визуализирате проектите, върху които работите. Такива дъски могат да бъдат закупени в магазините за домашен декор, или да ги направите сами въз основа на вашите собствени нужди.

Табла за визуализация.

Основата на борда може да служи като обикновени плочи. За декорация може да използвате рамка за снимка или старо огледало. Таблото може да бъде разделено на зони.

Може да прикрепите към таблото, различни илюстрации за вдъхновение, любими снимки. Стенният календар, на който да напишете план за деня, също ще е подходящ.

  1. Всичко, което трябва да бъде под ръка, се съхранява удобно на стената.

Борд за съхранение на стени.

Съхраняването на стените на нещата спестява място. Както казахме по-горе, някои от нещата трябва да бъдат поставени на рафтове и стелажи, а други в органайзери. Можете да добавите полезно пространство с различни куки, магнити, парапети (специални барове за съхранение на висящи предмети), функционални рафтове.

  1. Шкафове и рафтове – само с малки отделения.

Размерът на отделенията трябва да бъде избран в зависимост от размера на нещата, които да се поставят в тях. В работната зона винаги ще има малки неща – канцеларски материали, тетрадки, книги.

Отделения в чекмеджето за съхранение на канцеларски материали са чудесен начин да държите дреболийките под контрол. Това значително намалява времето за търсене.

  1. Сгъваеми рафтове за всичко, което трябва да се скриете

Чекмеджетата, удобно разположени под масата са идеален вариант да поместите всичко, което не трябва да създава хаос.

  1. Всички рафтове са необходими

Без рафтове в офиса не може.

Без рафтове в организацията на космоса сте на никъде. Друг въпрос е как и къде ще се намират те. Най-добре е да ги поставите на масата, а не твърде високо, за да може лесно да получите нещо.

Ако рафтовете са стари и не изглеждат привлекателни, препоръчваме ви да ги актуализирате, като използвате техниката на декупаж.

  1. Декоративни кутии

Декоративните кутии са идеални за сортиране.

Кутии с различни размери – трябва да имате в работната зона. Може да използвате обикновени картонени продукти, декорирайки ги в един цвят или стил. Лесно е да се опакова в кутиите всичко, което обикновено се превръща в планина от боклук, лежаща на бюрото и около него. За удобство, не забравяйте да направите стикери с имената на това, кое, какво е и къде се намира.

  1. Пликове за съхранение на важни документи.

За да не загубите важни документи, трябва да обмислите система за съхранение. Най-лесният начин е да използвате многоцветни пликове.

  1. Мултифункционални офис мебели

За да е практичен, функционален и да не заема много място, вашият офис в дома трябва да е снабден с най-подходящите мебели. За целта изберете помощно бюро, така ще имате повече пространство в помещенията си.

  1. Майсторство на прикриване

Кабелите за офис оборудване трябва да са в ред. За да улесните работата с тях, етикетирайте всеки с малък стикер. Така няма да се загубите, когато някой кабел да се изключи от контакта и трябва отново да го пуснете.

Прекалено дългите кабели могат да бъдат „съкратени“. Това може да стане като ги навиете и прихванете със специални скоби.

Как да оборудвате офис у дома

Ако ви се струва, че няма възможност да организирате работно място у дома, само защото апартаментът ви е твърде малък, погледнете тези удивителни офис мебели в малък размер и помощни части от office1.bg.