Как да направим здраво бебе

здраво бебе

Как да направим здраво бебе

За жена, която се готви да стане майка, най-важна е нуждата да се съсредоточи, върху бременността, за да има здраво бебе.

Бъдещата майка, трябва да се научи, да се подчинява на поведението си във всяка деликатна ситуация.

Майката и нейните роднини, са длъжни да победят факторите, които причинят вреда на плода и предизвикат стресова ситуация.

Съвети за бъдещата майка

здраво бебе

 

Според статистиката, двойки, които се отнасят един към друг с внимание, любов и грижа, по-често имат силни и здрави деца.

Нероденото дете има нужда от кислород, който по право попада в тялото, чрез кръвта на майката.

Практикувайте техниката за често дишане!

Честото вдишване на въздуха допринася за хипервентилация, поради което тялото е наситено с кислород. Оптималният режим на хипервентилация е пет сеанса на бързо дишане, с продължителност няколко минути. Необходимо е да се изпълняват такива сесии, удобно седнали на стол.здраво бебе

Бързото дишане е много полезно при токсикоза!

Не бива да забравяме и необходимостта от често излъчване на жилището, в което живее бъдещата майка. Това гарантира, безопасното протичане на бременността, с достатъчно набавяне на кислород.

За правилното развитие на плода, жената трябва да спазва режим, който би помогнал за неговата физическа активност. За тази цел, на майката се препоръчва да изпълни набор от физически упражнения. Такива биха допринесли за приток на кръв до мускулите на бременната жена.

Най-подходящото упражнение за бъдещи майки е ходене с бавни темпове. Важно е и изкачване на стълби до 3-4 етажа, укрепване с гимнастически упражнения.

Умереното физическо натоварване е необходимо не само в полза на бъдещото бебе, но и за самата жена.

Режимът на движение, помага да се подготви бременната за раждане. Това ще помогне за връщане на фигурата й към предишните форми, които е имала преди бременността.

Упражненията, които бъдещата майка трябва да прави, имат за цел да укрепят мускулите на корема, перинеума и таза.

здраво бебе

По време на раждането е важно, също да се погрижим за правилното хранене по отношение на протеините. Те до известна степен, както и прекомерния прием на витамини и микроелементи, в никакъв случай не бива да е прекомерен.

Задачата на жената по време на бременност е да осигури на бъдещото бебе, всичко необходимо за неговото развитие.

Храненето не трябва да води до ограничаване на феталната активност!

Бременната жена е изправена, пред задачата да се храни по начин, който не води до отслабване на тялото й, преди раждането. Храненето й, не бива да допринася за връщане на теглото, което е имала, преди бременността.

Как да направим здраво бебе

Наблюдавайки горните полезни съвети, бъдещата майка ще осигури на бебето в корема си всички условия, необходими за правилното вътрематочно развитие. По този начин, ще може ефективно да се подготви за най-важното събитие в живота си – раждането на дете.

Преди да започнете да спортувате, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар!