Как да намалим приема на калории

Как да намалим приема на калории

Ако до сега не сте се замисляли: „Как да намалите съдържанието на калории в храната“, то може би сега е настъпил момента.

Как да намалим приема на калории

Ако не искате да се откажете от обичайните си ястия, месо и майонеза, торти и пайове. Сега, можете да намалите съдържанието на калории в ястия, приготвени от любимите ви продукти. Така, животът ще стане по-забавен.

Как да намалим приема на калории

Оказва се, че има начини да намалите съдържанието на калории в обичайната си храна. За целта:

Не наливайте масло в тигана, а го намажете със салфетка, напоена с масло. Ако това не е достатъчно, добавете малко вода. Вкусът ще е малко по-различен, а реално ще получите по-малко калории! За да използвате възможно най-малко растително масло при пържене, използвайте тиган с незалепващо покритие. Такива се нуждаят от 10 пъти по-малко масло от конвенционалните тигани.

Как да намалите съдържанието на калории в сандвичите

Използвайте зеленчуков намазка или още по-добре зехтин вместо обичайното масло. Използвайте варена наденица, заменете сиренето с нискомаслено извара. Опитайте се да преминете от питка към кафяв хляб и най-добре – към ръжен или пълнозърнест хляб.

Как да намалите съдържанието на калории в месото

Не си струва да се отказвате от месото – то е ценен продукт за нашето тяло. Най-добре е да го готвите на пара или върху решетка, за да се отцеди излишната мазнина. Приготвеното във фурна месо съдържа много по-малко калории от печеното месо. Вареното месо по принцип е диетичен продукт. Изберете телешко, заешко или пилешко за своята диета, свинското месо трябва да бъде изключено.

Как да намалите калоричното съдържание в салатите

Подправяйте салатите с растително масло, а не с майонеза. В краен случай заменете майонезата с нискомаслена заквасена сметана или кисело мляко. Опитайте да облечете салатата с лимонов сок – бързо ще свикнете със здравословната храна. Може да приготвяте салати без майонеза .

Как да намалите съдържанието на калории в майонезата

Ако само знаехте коя майонеза е вредна, освен висококалорична! Трудно е обаче да сте насяно с всичко. Затова ви съветвам да замените с безмаслена заквасена сметана. За тези, които не могат да живеят без майонеза, има рецепти за приготвяне на домашна майонеза. Нищо сложно, опитайте. Майонезата се оказва много вкусна и можете сами да регулирате нейното съдържание на калории. Освен това няма да използвате никакви химикали, които се добавят във фабричното производство.

Как да намалите съдържанието на калории в кафе или чай

Откажете се от захарта, като я замените със захарин. Вместо обикновен захарин, по-добре е да използвате захарин със стевия. Този подсладител е напълно естествен и безопасен за вашето здраве. Продава се под името „естра-захар“. Той е много по-сладък от обикновената захар, така че трябва да го сложите в чаша наполовина. Може да си купите и ароматизирани чайове, които са вкусни дори без захар.

Как да намалите съдържанието на калории в алкохола

Разбира се, най-добре изобщо не пийте алкохол. Но това не работи за всеки. Ето защо, изберете най-малко сладкото вино, може да пиете малко бира като цяло. Прочетете буквите на етикета и сравнете съдържанието на калории в съдържанието в различни бутилки.

Как да намалим приема на калории

Как да намалите съдържанието на калории в сладкарски изделия

Не можете да се откажете от бонбони? Купете желе вместо шоколади. Зефирът, мармаладът, близалките и блатовете имат ниско съдържание на калории. Заменете млечния шоколад с горчив – той е здравословен и по-малко хранителен. Нискокалоричен бар, наричан „Шоколадов десерт“ и това да се откажете от печенето са все полезни неща. Помнете обаче, че е почти невъзможно да се намали съдържанието на калории.

Как да намалим приема на калории

Как да намалите съдържанието на калории в напитките

Не купувайте сокове от магазинните, изцедете сами сока. Харесвате ли газирани напитки? Добавете силно газирана минерална вода към прясно изцедения сок около 1: 1. И най-добрият начин е да приготвите компоти. Ако поставите сладки ябълки в компота, тогава не е необходима захар. Получавате, както сладка, така и здравословна напитка, а калориите са – 0.

И, още една тайна: яжте и пийте сини ястия. Синият цвят намалява апетита.