Как да имаме незабравимо лято

незабравимо лято

Повярвай, че няма по-хубаво от това живота ти да е динамичен! Ако, обаче ти идва вече пряко силите, при това добавяйки, горещините и задуха на вън, значи е настъпил момента, в който трябва да се замислиш за здравето, нервите и да улесниш ежедневието си, ще изкараш едно приятно лято, без ненужно натоварване.

Няма спор, че има моменти, в които сякаш ти „гърмят“ бушоните. Няма и спор, че поредица от неволи в работа, семейство и къде ли не, перманентно те изтощават. Това всъщност обяснява и защо са измислени празниците и отпуските…

Ако все още не е настъпил момент, в който и ти да се отдадеш на заслужената лятна ваканция, то научи се как да „избуташ“ кофти периода:

Симбиозата

Не се паникьосвай от най-малкото. На всички ни се случва да забравим това и онова. Сега не е моментът да се шашкаш. За да не се стига до такива ситуации, винаги дръж ключове, телефон, портфейл под око. Може и в чанта, която е по-малко вероятно да загубиш.

Малък багаж, малки ядове

Колкото по-малко багаж мъкнеш със себе си, толкова по-лесно ще намираш всичко в него. Опитай и сам ще се увериш в твърдението!

План и маршрут за действие

Планувай, дори маршрута до службата, ако така и така винаги има задръствания. Минавай от там, където знаеш, че няма час-пик.

Отдели подобаващо внимание на вечерята

Ако всяко твое утро е прединфарктно състояние – успиваш се, не знаеш къде са ключовете от колата, какъв ден беше, какво първо да свършиш… То организирай всичко за предстоящия ден от вечерта. Ако се налага, напиши план и залепи на вратата – къде трябва да ходиш, какво да плащаш, кого да вземаш от училище или детска градина и т.н. Остави важните предмети на видно място.

Спри се!

Не е нужно да хабиш време и сили сам да се „биеш като вода в бряг“. Почивката на „Златни пясъци“, рождения ден на приятел, организацията по годишнината на мама и тате, сватбата на братовчедката. За всичко има хора, а тези, които работят в агенциите затова вземат заплати. Време е да си дадеш заслужената почивка само с едно обаждане по телефона и до конкретната агенция.

Запамети всичко!

Прогресът на човечеството отдавна измисли нов начин, които да улесни главицата ти. Не е нужно и да „разкрасяваш“ компютъра си с хиляди цветни, лепящи се листчета. Вмъкни всички годишнини, рождени дати и специални поводи, събития, срещи в е-календар на компютъра си и така дори няма да се налага да ги следиш. Машинката ти, сама ще напомня за важните неща, още щом включиш компютъра в режим на работа.

Научи се да действаш рационално

Не е нужно да загубиш цяла седмица, за срещи с роднини и приятели, за да раздадеш поканите за предстоящото семейно тържество. Подготви една красива покана в общ текст, съдържащ най-същественото – дата, ден, час, място и разбира се, повод за събирането. Лесно ще разпратиш е-покани и само за 15 минути, щраквайки на всички абонати в и-мел пощата си, без значение дали гостите ще са 3-ма или 300.

Пазарувай онлайн

Да именно за любимото занимание на жените говорим – шопинга. Вече може бързо и лесно да избираш любимите си марки дрешки и луксозни парфюми, през малкия екран на компютъра, таблета, лаптопа или през мобилния си телефон.

Контролирай живота си с един бутон!

В ерата на най-високи технологии, все има банки, които предлагат всичко да става по електронен начин. Не е нужно да излизаш от офиса или дома, за да платиш сметката за тока, да поръчаш вечерята или да направиш резервация за лятната отпуска и почивката. Доставка по домовете, турагенции и електронно обслужване ще улеснят живота ти.

Чувал ли си за ефект „три в едно“, използвай го!

Вече си се убедил, че времето никога и за нищо не е достатъчно. Тогава научи се да съчетаваш нещата. Ако си решил да поспиш по до късно, то за кафе с приятели и пазаруване за дома трябва да избираш. Съчетай двете неща или както се казва „полезно с приятно“. Така и „вълка сит и агнето цяло“.