Как да изваете ръцете си

Как да изваете ръцете си

Знаете ли, как да изваете ръцете си?

Ако се питате, как да изваете ръцете си, предлагаме ви най-доброто упражнение и грижа срещу увисващата кожа.

В сезона на най-отворени рокли и деколтета проблемът с отпуснатите ръце е особено наболял. Кой харесва омразните „крила“? Те могат да развалят всяка, дори и най-стройната фигура. Можете да подобрите формата си за няколко седмици у дома.

Основното е да не мързелувате и да следвате ясен план от прости тренировки, ефективни козметични продукти и правилно хранене.

Защо увисват ръцете

Ако някога сте търсили в търсачката нещо от сорта „как да стегнете ръцете“ или „как да изпомпате ръцете отвътре“, тогава знаете от първа ръка, какви са слабите, увиснали ръце. Но преди да потърсите отговори на такива въпроси и начини за тяхното решаване, трябва да определите причината за отпускане в областта на предмишницата.

Какво води до отслабване на ръцете:

небалансирана диета;

склонност към преяждане;

липса на физическа активност;

липса на упражнения, върху мускулите на ръцете и предмишниците;

липса на еластин и колаген;

свързани с възрастта промени.

Нека разгледаме по-отблизо всяка точка.

Небалансирана диета

Диети със строго ограничение на мазнините, протеините или въглехидратите, различни хранителни системи с лош набор от храни. Всичко това води до дисбаланс на хранителните вещества в организма, което от своя страна влияе върху качеството на кожата на тялото, неговата еластичност и твърдост.

Склонност към преяждане

Прекомерната зависимост към сладки напитки, десерти или нездравословна храна бързо се усещат и това води до увеличаване на мазнините по предмишниците и наддаване на тегло като цяло.

Липса на физическа активност

Фитнесът, гимнастиката и дори простите сутрешни упражнения влияят положително, върху фигурата – бедрата и коремът, и, разбира се, ръцете са стегнати. Имайте предвид: без редовни упражнения е невъзможно да се реши проблемът с отпускането и излишната телесна мазнина!

Липса на упражнения върху мускулите на ръцете и предмишниците

Предмишниците са коварна област, която бързо се отпуска, без специален товар. Ако това е вашето слабо място, тогава планът за обучение трябва да включва упражнения за укрепване на ръцете и да ги изберете конкретно в зависимост от проблема. В интернет можете да намерите индивидуални упражнения за вътрешната страна на ръцете, упражнения за горната част на ръцете, упражнения за задната част на ръцете или упражнения за долната част на ръце. Или казано по друг начин, упражнения за бицепс, трицепс, предмишница, рамене.

Липса на еластин и колаген

Основните протеини на съединителната тъкан – колагенът и еластинът – са отговорни за стегнатостта, еластичността и младостта на кожата. Когато производството им намалява поради възрастта или хранителните дефицити (например захарта разгражда колагена), кожата става суха и отпусната.

Възрастови промени

Естествено е, че с възрастта жените – някои след 40 години, а други след 50 или само след 60 – забелязват загубата на предишния тонус и еластичност в областта на предмишницата. Първо, броят на поддържащите колагенови влакна намалява с годините. И второ, мастната тъкан и меките тъкани на тялото „плъзгат“ надолу под въздействието на земната гравитация.

Най-добрите упражнения за стягане на ръце

Предлагаме ви пет упражнения, които са ефективни, срещу увисване и са лесни за изпълнение у дома. Те ще помогнат не само за укрепване на мускулите на ръцете, но и значително ще изпомпят цялото тяло.

Дъска на прави ръце със завой

 

Дъска на прави ръце със завой

Идеално упражнение, което премахва не само висящите подмишници, но и целулита по бедрата и излишните сантиметри в кръста.

Застанете в класическата поза напречна дъска на прави ръце. Коремът трябва да е прибран. Задръжте в права линия гърба.

Прехвърлете теглото си на дясната длан и завъртете тялото в същата посока, като издигнете лявата ръка нагоре над вас.

Върнете се на дъската, повторете наляво. Направете общо 10 повторения от всяка страна.

Дъска на прави ръце със завой

Обратни лицеви опори от пода

Отпуснатите ръце обикновено са със слаби трицепси. Обратните лицеви опори са насочени именно към тяхното качествено изучаване, както и към укрепване на мускулите на раменете и гърдите.

За целта, седнете на пода с ръце настрани, пръсти сочещи към стъпалата, лактите назад.

Докато издишате, откъснете таза от пода, като го издърпате максимално нагоре, докато краката са свити в коленете.

Докато вдишвате, огъвайки лактите се спуснете надолу. Направете 3 серии по 8-10 повторения.

Френска преса

Френска преса

Друго име за комплекса е ред с гири отзад главата. Това е едно от най-добрите упражнения за създаване на красива линия на ръцете.

Легнете на постелката, краката са свити в коленете, стъпалата притиснати към пода.

Вземете гирите и вдигнете ръцете си така, че да образуват прав ъгъл с пода.

Бавно, докато вдишвате, запазвайки напрежението в трицепсите, спуснете гирите надолу зад главата си, докато докоснат пода, огъвайки лактите.

Пауза за секунда и докато издишате, върнете ръцете си в първоначалното им положение.

Направете 3 серии по 10 повторения.

Разгъване на дъмбели с наклон

Задължително упражнение, ако трябва да тренирате делтовидните мускули, придайте на раменете закръглена форма и подобрете стойката.

Вземете гири 1 кг.

Застанете изправени, краката на ширината на раменете, успоредни един на друг.

Сгънете коленете леко, след това се наведете напред в 45 градуса. Дръжте гърба изправен.

Разгънете гирите успоредно на краката си.

Докато издишате, разперете ръцете си отстрани, успоредно на пода, докато лактите са насочени нагоре. Не дърпайте раменете!

Задръжте за секунда и, докато вдишвате, върнете ръцете си в първоначалното им положение. Направете 3-4 серии по 10 повторения.

Бокс с гири в ръце

Бокс с гири в ръце

Интензивна тренировка за развитие на сила и издръжливост и за активиране на изгарянето на мазнините в ръцете.

Вземете 1 кг гири.

Застанете изправени с крака на ширината на раменете.

При максимално темпо изпълнявайте удари последователно с две ръце в продължение на 2-3 минути. Направете 2 кръга с почивка от 10 секунди между тях.

Кремове за стягане кожата на ръцете

При стягане мускулите на ръцете е важно да не забравяте и за състоянието на самата кожа. За да подобрите външния си вид, да увеличите стегнатостта и еластичността, всеки ден масажирайте със стягащ крем, който заедно с тренировките бързо ще се справи с увисването.