Как да изберем правилните модели дълги рокли

дълги рокли

Как да изберем правилните дълги рокли: съвети от италиански стилисти

Дълги рокли, те винаги са били смятани за особен шик в модната индустрия. Дългата рокля прави силуета по-слаб, изтънчен, по-загадъчен и женствен.

И в изминалите, няколко години, дългата рокля не напуска колекциите на известни дизайнери. Избирайки обаче дълги рокли , винаги съществува риск да се спрете на грешен модел. Такъв може да стои лошо на вашата фигура.

Дълги рокли – съвети на италианските стилисти

Предлагаме ви, да разгледате няколко препоръки от италианските модни дизайнери. От тях може да научите, как да изберете правилната дълга рокля. Всичко това напълно безплатно за вас и на база типа на вашата фигура.

Коя рокля трябва да изберете, ако имате пълен корем, проблемен ханш или твърде нисък ръст. Научете сега:

рокли

Най-често дълги рокли се избират за вечерни събития. Въпреки приетия стереотип, през лятото е позволено да се носят по-малко официални варианти на рокли, но отново дълги. Такова моменти са за излизане на разходка, на почивка на море или на среща с мъж.

Обърнете внимание, че такива рокли се носят предимно през лятото, а не в студения сезон, защото ако комбинирате дълга рокля и чорапогащи, винаги съществува риск тя да залепне по краката ви. Това, разбира се, не е най-красивият ефект.

Дълга рокля е страхотна, ако искате да създадете женствена визия.

Тя може да се окаже универсален тоалет, през летните вечери. Моментите, в които носенето на панталони или дънки е непосилно заради горещото време. От друга страна комарите, които хапят, ако сте с къса пола.

Много е важно, да избирате дълга рокля, въз основа типа на тялото си. Такава рокля може лесно да подчертае недостатъците и предимствата на фигурата.

Кои дълги рокли са подходящи и за кого:

дълга рокля

Ако имате пълни бедрата – дългите рокли са прост вариант, който ще улесни избора ви. За целта:

  • Трябва да изберете леко разкроени, трапецовидни модели, така че тъканта да не прилепва към бедрата ви;
  • Опитайте се, да изберете модел, без каишки или с една каишка, за да обърнете внимание на горната част на фигурата си – далеч от проблемните бедра;
  • Добър вариант е да се наблегне на гърдите – изберете рокля с шарки, дантели, ръбове по деколтето. Това е друг начин да подчертаете горната част, а не долната на фигурата си.

Дълги рокли за различни фигури

рокли

Имате широки рамене и тесен ханш – мъжки тип фигура

Тайната за избора на рокля за жени с този тип фигура е доста проста. Трябва да изберете модел, в който е реализиран обратния ефектът „виждам това, което трябва и не виждам, това, което не трябва“.

  • За целта, трябва да изберете рокля с изрязана полата, през която периодично ще надничат стройните ви крака. Това означава, рокля с цепка от средата на бедрото до долу;
  • V-образно деколте ще стесни линията на раменете и ще добави женственост;
  • За да не акцентирате, върху зоната на ръцете и раменете, може да изберете рокля с дълъг ръкав, с ръкав три четвърти или да я комбинирате с жилетка.

рокли

Ако имате правоъгълно тяло – тънка фигура, без подчертана талия

В този случай, дългата рокля, може да подчертае липсата на обем във фигурата. Ето, защо се препоръчва да изберете многоцветни модели с шарки, особено овални и кръгли форми.

Добър вариант е рокля с дълбоко деколте на гърба. Деколтето добавя сексуалност и женственост към силуета.

летни рокли

Ако имате корем и стройни крака

Изборът на дълга рокля за жени с пълен корем и стройни крака е една от най-трудните задачи. Ако скриете стройните крака с роклята, съществува риск да изглеждате като „пропукана стомна“. Ето защо най-добрите варианти ще са:

  • Рокля с прозрачна долна част и затворена къса пола. Такива модели, в момента са актуални на модния подиум;
  • Облечете се в рокля с ресни. Това ще преведе цялото внимание в долната част на фигурата ви;
  • Рокля с висока талия – изберете модели в императорски стил.

рокли

Ако сте с нисък ръст

По-добре не избирайте много дълга рокля. Опитайте, да разгледате моделите на flaro.bg. Има многобройни варианти до коляното или точно под коляното, които ще ви паснат идеално.