Как да изберем обувки

Как да изберем обувки

Как да изберем обувки – няколко полезни съвета

Сигурно ви се е случвало поне веднъж в живота – харесвате си страхотни модни обувки и ги купувате! Когато, обаче ги обуете у дома, комфортът някак си е останал там, в магазина и удобството, което сте изпитали, докато ги изпробвате, напълно се е изпарило.

Въпреки това, доста дами биха пренебрегнали този факт. Много вероятно ще продължат да носят обувките, забравяйки за факта, че изобщо не са им удобни. Това е наистина много опасно за здравето.

Затова решихме, да помогнем с няколко съвета. Това, как да изберем модели дамски обувки, съчетаващи едновременно стил, актуалност и комфорт, ще научите тук:

Как да изберем обувки

Добра покупка и в подходящо време

Истината е, че правилният избор на обувки, зависи от времето на покупката.

Според проучванията, най-добрата часова зона за купуване на вечерни обувки се оказва времето между 18 и 20 часа. Това правило, обаче не важи за ежедневните модели, за чиято покупка, подходящи са часовете до 17 часа.

Също така, е много важно обувките да съответстват максимално на формата на крака. И най-вече, не се доверявайте сляпо на номерацията, защото понякога тя не отговаря точно. Най-добрият начин да се сдобиете с правилния чифт, който ще ви бъде наистина удобен, си остава доброто старо мерене на място.

Избирайте спокойно, не правете бързи и необмислени покупки

Удобството на обувката е от съществено значение за комфорта по време на работа, разходка и изобщо навсякъде. Огромна грешка  и престъпление, срещу здравето е да продължавате да носите обувки, които ви убиват или ви причиняват дискомфорт по някакъв друг начин.

Затова и купуването на обувката, трябва да се случва, когато сте спокойни, а не да се впускате в пазаруване, когато сте най-притиснати от времето.

Добре е да огледате, изпробвате на място обувките, за да ги „усетите“… Да прецените, дали са подходящи за вас или не. Важно е също и какво ще бъде тяхното предназначение.

Всички тези неща трябва да се помислят добре и след това да се купува!

Източник: mes.bg